Idei de cadouri pentru iubitorii de muzică

1

Suntem aproape în plin sezon de sărbători și toată lumea aleargă după cadourile perfecte pentru cei dragi! Unii sunt plini de idei, alții au nevoie de puțină inspirație. Pentru cei din a doua categorie am pregătit o listă care conține câteva exemple de cadouri pentru iubitorii de muzică.

Muzică 

În cazul în care ai de a face cu un „connoisseur” care deține un Pick Up, cel mai potrivit cadou este un Vinil. Fie că îl comazi de pe internet sau îl cumperi din magazin, ai de unde alege. Poți merge la sigur cu un album proaspăt apărut sau poți căuta un pachet mai special, un box set sau o ediție limitată. Sfatul meu ar fi să arunci întâi un ochi prin colecția acestuia de muzică, așa îți poți face o idee și despre trupele preferate și poți evita să îi cumperi un album pe care îl are deja.

Bine înțeles că și CD-urile și DVD-urile pot fi un cadou la fel de inspirat. Sfaturile de mai sus se aplică și aici. În cazul în care „cel drag” ascultă muzică exclusiv în on-line, îi poți face cadou un abonament la un canal de streaming sau un album în format digital. Țin să subliniez, însă, că materialul fizic arată mai frumos împachetat, sub brad. 

Cărți 

O carte poate fi un cadou foarte deosebit și din nou, ai de unde alege! Poți opta pentru o carte autobiografică sau o biografie a unui muzician, poți alege o carte scrisă de un muzician, o antologie tematică sau un album. Mie îmi place să ofer, în dar, cărți pe care le-am citit deja și mi-au plăcut, astfel le pot recomanda si deschid și o portiță pentru discuții ulterioare pe subiectul respectiv. 

Official Merchandise 

Dacă ai de a face cu un fan înfocat al unei trupe poți merge la sigur spre stand-ul lor fizic sau virtual de merch. Poți opta pentru un tricou, o șapcă, un hanorac, o geantă, șosete, patch-uri, stickere sau ce alte obiecte personalizate mai au puse în vânzare. 

Bilete la un concert

În funcție de gradul de apropiere diferă și bugetul alocat cadourilor. Dacă ești în căutarea unui cadou pentru „cel mai drag dintre cei dragi” poți plănui o excursie la un festival sau la un concert din țară sau din afară. Poți pune sub brad biletele legate cu o fundă roșie.

Un instrument muzical

Avem cu toții un prieten care tot spune că i-ar plăcea să se apuce de chitară sau un prieten care bate ritmul în tot ce apucă. E nevoie de puțină intuiție însă prietenii ăștia așteaptă doar un impuls – adunați-vă mai mulți și cumpărați o chitară acustică sau niște bongos-uri.  Dacă iubita ta vrea să se apuce de saxofon, cumpără-i un saxofon. Atenție! Întreabă la magazin de dopuri antifonice, s-ar putea să ai nevoie în primele săptămâni. Dacă cel drag deține deja un instrument s-ar putea să aibă nevoie de diferite gadget-uri pentru a îl opera: cabluri, huse, curele de susținere, efecte, microfoane. Dacă vrei să îi faci un cadou cu adevărat folositor roagă un coleg de formație să te îndrume. Un instrument nou pentru un instrumentist nu este niciodată în plus însa și aici s-ar putea să aibă anumite preferințe. În cazul ăsta cel mai bine ar fi să alegeți cadoul împreună pentru că sunt anumite particularități care trebuiesc testate „la mână”. 

De ascultat

O boxă portabilă poate fi un cadou foarte simpatic și folositor mai ales pentru cei care iubesc și muzica și natura. Și la această categorie există o gamă variată de opțiuni, pentru toate gusturile și toate buzunarele. Ți-aș recomanda să te documentezi puțin înainte să faci această achiziție. La categoria „de ascultat” poți opta și pentru o pereche de căști. Dacă ești în căutarea sunetului perfect te poți orienta spre o pereche de căști profesionale. Dacă ai un buget mai mic, cu puțina documentare poți găsi niște variante care concurează cu produsele profesionale la un preț mai avantajos. Tot în această categorie aș recomanda și un aparat de radio simpatic, vintage sau futuristic, nu e niciodată în plus „la casa omului”. 

Bijuterii

În cazul în care vorbim despre „cea dragă” pe lângă cele de mai sus poți adăuga și o bijuterie inspirată. Mă gândesc la o pereche de cercei sau un medalion din pene de chitară, un pandativ cu o notă muzicală, o cutie de bijuterii muzicală, un breloc dintr-un capăt de băț de tobă, ai și aici o grămadă de variante. 

Vizual

În cazul în care ai de-a face cu un iubitor de arte te poți orienta și spre ceva vizual, un portret al unui artist celebru sau un afiș vintage pot fi niște cadouri potrivite.

Personalizat 

Mie îmi plac foarte mult cadourile personalizate. Poți face ceva cu adevărat special chiar tu, cu mânuțele tale. Bine înțeles, ai nevoie de câteva materiale ajutătoare în funcție de proiect dar ai și destule magazine de unde poți achiziționa orice iți trece prin minte. Poți face un ceas dintr-un vinil, trebuie doar să găsești un vinil zgâriat și un ceas mai vechi la care să îi scoți mecanismul (găsești mecanisme de ceas și la magazinele de hobby-uri). Poți transforma o agendă banală sau o cutiuță într-un cadou special printr-un colaj: decupezi texte și imagini din reviste de muzică și le lipești cu un adeziv special. Poți imprima pe hârtie autocolantă stickere personalizate. Poți imprima la anumite print shop-uri o cană sau un magnet de frigider cu niște versuri interesante care au o însemnătate pentru voi. Posibilitățile sunt infinite! 

PS: Să nu uitați de ciocolată și de portocale! 

 

Photo Credits: https://ro.pinterest.com/

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
camelia hurmuzachi
Ok

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.