Iată cum vor Apple și Samsung să prelungească viața la baterie

Problema bateriei e cea mai enervantă atunci când vine vorba de smartphone sau orice alt device. Ai de dat un telefon important și mai ai doar 2-3 la sută baterie? Sau ești la un nivel avansat în jocul de pe tabletă și se întrerupe când e lumea mai dragă? Ei bine, se pare că va exista o soluție în viitor.

Inteligența inteligentă :)

Inteligența artificială este soluția, cel puțin așa crede Tim Cook, CEO Apple. Google deja a început să lucreze la acest drum, iar Apple nu vrea să rămână în urmă. ”AI poate fi folosită în moduri la care nici nu te aștepți” spune Cook. Folosită în special la aplicații de tip SIRI, inteligența artificială va fi construită în așa fel încât să găsească cele mai bune soluții pentru a conserva energia bateriei și astfel va crește durata acesteia. Astfel, bateria unui Iphone ar putea rezista până la 3-4 zile, nu una ca în acest moment.

Sună bine, nu?

Ce ne pregătește Samsung pentru Galaxy S8?

Samsung a ieșit rău din scandalul cauzat de ”telefoanele bombă”, Note 7. Coreenii sunt gata să facă orice să își revină în ochii clienților, de aceea au oferit primele informații legate de viitorul lor flagship, Galaxy S8. Acesta va beneficia de un procesor avansat, denumit Exynos. Samsung promite că acesta va oferi o performanță cu 30 % mai mare și, poate mai important, o eficiență a bateriei cu 40 la sută mai mare. Astfel nu va trebui să mergi mereu cu încărcătorul după tine.

Nu putem spune decât atât: sperăm să aveți dreptate, pentru binele vostru. :)

Surse foto: 1, 2, 3.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.