Google a primit clasă de la locuitorii Insulelor Feroe

Micuţul arhipelag din partea de nord a Oceanului Atlantic a intrat în rândul lumii bune cu Sheep View 360, ca un proiect de atragere a turiştilor din toate colţurile lumii...

Cei aproximativ 50.000 de locuitori ai insulelor s-au săturat să aştepte echipamentele de la Google pentru cartografierea pentru Street View şi s-au apucat singuri de treabă. Cartografierea au făcut-o cu ajutorul unui cioban, cinci oi şi câteve camere de 360 de grade. Ba chiar au creat un sistem de hamuri speciale pe care să ataşeze camerele pe spinarea oilor.

Interesant e că fiecare cameră a avut ataşată o sursă de alimentare cu energie solară. Ulterior, imaginile au fost descărcate pe telefonul mobil şi, de acolo, pe aplicaţia Google Street View. Dar pentru că oiţele nu umblau doar pe drumurile asfaltate, fiind deseori atrase de pajiştile înverzite sau acoperişurile caselor, insularii au fost nevoiţi să aştepte în continuare ajutorul specializat de la Google. Care a venit în cele din urmă în august, cu tot echipamentul necesar, şi toată lumea s-a pus pe treabă.

Sheep View 360 nu s-a oprit însă numai la folosirea oilor. (Apropo, oiţele nu au fost rănite în timpul filmărilor, dar camerele video au suferit oareşce daune.)

„Flota” s-a mărit treptat cu un cal, cu tot cu călăreţ, un pasionat de skateboard, o bicicletă, cu tot cu posesoarea ei, un vâslitor de caiac şi un sătean cu o roabă. Dacă vrei să-i ajuţi pe oamenii ăştia şi ai cum să te duci în Insulele Feroe, ei vor fi superîncântaţi să te primească. Te aşteaptă la biroul lor turistic din Torshavn sau la biroul Atlantic Airways din Aeroportul Vagar. Ţi se va împrumuta o cameră şi vei primi toate informaţiile necesare ca să te apuci de treabă.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.