Gamescom, cea mai mare convenţie de jocuri din Europa, s-a încheiat şi am avut un moment de respiro în care să facem un mic top de cinci jocuri indie care ni s-au părut promiţătoare:
Little Nightmares
Little Nightmares a primit recunoaşterea maximă la Gamescom, fiind considerat cel mai bun joc indie. Despre el am scris săptămâna trecută, o primă noutate fiind faptul că site-ul jocului a fost în sfârşit lansat – şi arată senzaţional (başca, îţi dă o oarecare bătaie de cap, despre care n-am să suflu nicio vorbă, te las pe tine să vezi singur despre ce e vorba pe prima pagină). Cealaltă noutate este că jocul urmează să apară în primăvara anului viitor pe PC, PlayStation 4 şi Xbox One, după cum a anunţat publisherul Bandai Namco.
Seasons after Fall
Seasons after Fall este un joc de aventuri, construit sub formă de platformer 2D, cu desene pictate de mână. Jucătorul manevrează o vulpiţă aflată în misiunea sacră de a-i împăca pe cei patru Gardieni ai Anotimpurilor şi a reinstaura pacea în pădure. Roşcovana este însoţită, în călătoria ei, de spiritul pădurii şi are capacitatea de a manipula anotimpurile după bunul plac – implicit, de a modifica mediul înconjurător. Jocul va fi lansat în cursul acestui an, la o dată care urmează să fie anunţată, şi va fi disponibil pe Windows, Mac, Linux şi console. Nu se ştie deocamdată care vor fi consolele vizate.
Outreach
Outreach este un joc de aventuri în spaţiu, cu o poveste plasată în timpul Războiului Rece. Jucătorul intră în hainele unui cosmonaut din URSS, care a fost trimis singur în spaţiu pentru a investiga o staţie militară.
Povestea nu e în întregime de ordinul ficţiunii, ci prezintă, în parte, realităţile de odinioară în care SUA şi URSS duceau o cursă spaţială aprigă. De altfel, dezvoltatorul jocului, studioul independent Pixel Spill, susţine că Outreach este un joc politic despre propagandă şi manipulare, tratând inclusiv felul în care era prezentată inovaţia tehnologică în timpul Războiului Rece. Outreach pare să fie varianta spaţială a jocului Firewatch sau versiunea de gaming a filmului The Martian. Pixel Spills vorbeşte de asemănări cu jocuri celebre, precum Gone Home (cu care Outreach se aseamănă din perspectiva simulatorului de mers), L.A. Noire (pentru că în Outreach duci muncă de detectiv, atât pe staţie, cât şi în afara ei) sau Bioshock (pentru că evoluţia poveştii te face să pui la îndoială nu doar misiunea pe care o ai, ci şi discuţiile cu persoana de contact de la sol).
„La finalul jocului, ţi se va cere să iei o decizie care va avea consecinţe. Dacă ne-am făcut treaba cum trebuie, acea decizie va fi diferită de la un jucător la altul (...) Nu va fi o decizie despre victorie sau înfrângere sau legată de deblocarea unui nou mod de joc. Va fi o decizie la care vei ajunge singur, bazată pe ceea ce ai descoperit şi cât ai descoperit la bordul staţiei, dar şi pe anumite personaje în care ai ajuns să ai încredere”, a declarat Christopher Bingham, de la Pixel Spill.
Outreach este anunţat să apară anul viitor pe platforma Steam.
Diluvion
Diluvion prezintă o eventuală mutare a omenirii de pe uscat în mediul subacvatic. Povestea este plasată la o distanţă de 100 de ani de la inundarea completă a Pământului, oamenii fiind nevoiţi să se retragă în adâncurile vastului ocean. Jucătorul se regăseşte în mijlocul unei civilizaţii uluitoare pe care o străbate la bordul unui submarin creat în stil steampunck. Diluvion combină explorarea 3D cu elemente artistice 2D, pentru a putea vedea în interiorul submersibilului sau structurilor subacvatice. Misiunea ta este de a explora şi căuta resurse, de a recruta echipaj şi de a rezista în acest mediu relativ ostil. De altfel, vei avea parte de lupte cu boşi şi de descoperiri fascinante pe care numai într-o lume aproape în totalitate necunoscută le poţi face. Jocul este anunţat să apară spre sfârşitul acestui an pe PC şi Mac.
Oh My Godheads
Oh My Godheads ar putea deveni unul dintre preferatele tale dacă ai spirit competitiv şi un simţ al umorului peste medie. Cel mai mare avantaj al acestui titlu este că se poate juca numai în multiplayer local, adică strângi nişte prieteni la tine acasă, îi pui să-şi aducă laptopurile şi până dimineaţă n-o să mai ştiţi de voi. După cum vei vedea şi în videoul de mai jos, în Oh My Godheads trebuie să furi căpăţâni antice şi să le duci în tabăra ta, încercând să scapi cât mai repede de piedicile de pe drum şi nu numai... Se va putea juca în maxim 4 oameni şi, dacă ai impresia ca e uşor, poate ar trebui să te uiţi de două ori la trailerul de mai jos. Căpăţânile sunt vii şi deloc sociabile, neconvenindu-le să fie mutate de colo-colo. De aceea, îţi vor pune şi ele beţe-n roate recurgând la tot felul de şiretlicuri, inclusiv săritul lor în aer sau inversarea controalelor tale. Jocul este anunţat să apară anul acesta pe PC.
Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.