CHARTS

Pentru că vinyl-ul este iar la modă, oare care sunt cele mai vândute discuri din lume? Pentru asta există un top separat în Official Charts.

Noul album al lui Leonard Cohen a intrat direct pe locul 1 în Vinyl Chart, dupa ce săptămana trecută pe prima poziție se afla Amy Winehouse cu al său “Back to Black” acum pe 3. Așadar “You Want It Darker” al lui Cohen, ultimul album lansat de artist înainte de dispariția sa, se vinde foarte bine și surclaseaza noul material The Rolling Stones “Blue & Lonesome” aflat pe locul doi, un album foarte bine poziționat în Billboard 200 și UK Top 40.

De altfel Topul 40 al vinyl-urilor este plin de nume mari, cu “Nevermind” al celor de la Nirvana pe 11, “The Dark Side of The Moon” al celor de la Pink Floyd pe 6 sau “Legend” al lui Bob Marley pe 17.

Albumele și trupele mai noi au și ele succes în varianta vinyl?

Raspunsul este da! Arctic Monkeys, Solange, Catfish and The Bottlemen, Adele sau The Killers nu lipsesc din top. Dealtfel la începutul lunii a fost anunțat oficial că vânzarea de vynil-uri din UK a depașit vânzarea digitală pentru prima dată după mulți ani, e drept cu un mic imbold datorat pregătirii cadourilor de Craciun. Totuși cei care gestionează datele referitoare la vânzările de muzică ne spun că trend-ul este clar și că vinyl-ul revine în forță. Dealtfel mai toți muzicienii care pregătesc albume noi, compilații sau ediții de colecție au în vedere și varianta vinyl, un “must have” atunci când ajungi la un anumit nivel muzical.

Tu ai pick-up? Ai acasa vreun disc de colecție despre care vrei să ne povestești ceva?

Sursă foto: 1.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.