Cele mai cool lămpi Made in RO

Nu batem vreun apropo cum că zilele sunt deja mai scurte și vei auzi mai des “Aprinde Lumina!”. Îți aducem mai aproape 3 dintre cele mai cool lămpi semnate de designeri români, ce vor rămâne în top și off season. ;)

Illustris, inspirată de Brâncuși

Sau, cum spune creatorul ei, Traian Tuță, inspirată de stâlpii de susținere ai pridvoarelor caselor tradiționale, care l-au inspirat și pe Brâncuși.

Cum și când a apărut Illustris?

“Începutul lui martie 2015, Brighton, United Kingdom, Faculty of Arts and Architecture, Master level 2. Printre proiectele de la facultate şi pentru că aveam nevoie de o pauză, mi-am zis că pot şi eu proiecta o lampă. Mai ales că pot trăi foarte uşor la lumină difuză. :) Eram plecat de mult de acasă şi aveam mai mereu în minte elemente ale arhitecturii tradiţionale româneşti.”, povestește Traian. 

Lampa cu baza din ciment costă 290 de lei. Cea simplă, din lemn (cu înălțimea de 25 de centimetri), costă 270 de lei,  iar varianta din lemn cu o înălțime de 45 de centimetri costă 340 de lei. Pot fi comandate prin pagina de facebook.

Frunze de toamnă, din cupru

Designerii de la Kaptura de Aer au creat, împreună cu meșteșugarii romi, la inițiativa Meșteshukar ButiQ (un loc de bifat pe harta ta urbană), cele mai spectaculoase lămpi din cupru. Cele două foi organice, sub formă de frunze sau carapace, pot fi folosite, atunci când nu stau în jurul becului, și pe masă, ca platouri. Sau îi lași și becului o frunză scenografică, în caz că nu ai nevoie decât de un platou.

Din lemn contorsionat și rășină turnată în straturi

Torn lamps sunt creația lui Ion Stânean, care, după ani de grafică și publicitate, a trecut la șlefuirea lemnului și îmbinarea cu rășină. Un proces destul de provocator, dar care pus în lumină te fascinează instant.

“Am început de la zero anul trecut, având doar bagajul de cunoștințe (artă și publicitate) cumulat în timp, plus câteva scule electrice folosite în producția publicitară. După ceva timp și pierderi am ajuns la formula de acum: lemn tratat, turnarea rășinii în straturi, eliminarea bulelor, timp de așteptare între turnări, așteptare de câteva zile până la întărire completă, șlefuire și lăcuire”, povestește Ioan.

O lampă Torn costă 450 de lei.

Sursă fotografii: prin Illustris; Kaptura de Aer; Torn lamps (Guideco)

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.