Ce vrăji mai fac Fetele. Și ce vrăji a mai făcut Mădălina Andronic.

Îndrăgostită de reinterpretarea folclorului în cele mai frumoase ilustrații românești, Mădălina Andronic a mai făcut câteva vrăji vinerea trecută, de Sânziene. În seara de 24 iunie, cerurile s-au deschis și au lăsat să cadă pe pereții Casei Opt (spațiu pe care e bine să-l reții pe harta creativă a orașului) o colecție de 12 ilustrații ce vorbesc despre ritualurile magice din nopțile misterioase în care fetele voiau să li se dezvăluie, ca prin vis, viitorul. Acela legat de dragoste mai ales.

Ce vrăji mai fac Fetele… în era Tinder

Bunica ta sigur și le amintește, ție îți rămâne să le contempli vrăjit de povestea și detaliile lor. Toate transpuse în ilustrații de o frumusețe magnetică, semnate de Madi Andronic.

E imposibil să nu te atingă, chiar și în era Tinder, pentru că fac parte din acel bagaj cultural-emoțional care încă se activează misterios. Urmează fete frumoase, o pisică, câteva turtițe, multe flori, mai ales de busuioc, și ceva boabe de grâu. Nu chiar ca pe facebook, ci ca-n folcloru-oxigen, vorba lui Bean, de la Subcarpați.

Folcloru-i (încă) oxigen. Și bine face!

“Dragostea este magică și misterioasă, nu ni se arată mereu dintr-o dată și de multe ori ieșim cu năzuință în întâmpinarea ei, căutând-o, visând-o, vrăjind-o.

În vremurile de demult, românii credeau că soarta ne hărăzește alesul și că ursita nu poate fi decât aceea care ne-a fost deja scrisă și alta nu. Iar fetele, înflăcărate din fire, căutau mereu să-și afle viitorul în amor prin ritualuri inocente și misterioase, mici gesturi practicate în nopțile cu rol magic de peste an, care să le dezvaluie norocul.

Ca să ne aducem aminte mereu, am adunat 12 din cele mai frumoase practici de dragoste într-o colecție de ilustrații fermecătoare, pentru fete tinere și domnișoare visătoare, pentru flăcăi îndrăgostiți, pentru cele ale căror mame și bunici le-au ascuns busuioc sub pernă, cu speranța că un gest de demult le-ar putea aduce vești din viitor”, ne povestește Mădălina.

Vrăji de dragoste la tine pe perete… sau sub pernă

Colecția "Ce Vrăji Mai Fac Fetele" cuprinde 12 ilustrații sub formă de printuri (32 x 32 centimetri), însoțite de 12 descrieri în limba română și engleză, ca să se ducă vorba și buhul despre aflarea dragostei și peste mări și țări.

La tine acasă se pot insinua și printurile individuale, însoțite de descrierea bilingvă a ritualului ales, sau chiar ilustrațiile originale (29,5 x 29,5 centimetri) ce au stat la baza printurilor colecției.

Dacă am ști acum de vreo prietenă sau de vreun prieten cu planuri mari într-ale dragostei, setul de vrăji ar fi cel mai fain cadou!

Surse foto: Madi Andronic

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.