Ce butonăm în septembrie pe PlayStation

Următoarele jocuri sunt disponibile gratuit din această lună doar dacă ai abonamentul PlayStation Plus (PSN):

(Disponibil pe PS3, PS4) Journey 

Un titlu care, la lansarea iniţială din 2012, a depăşit recordurile de vânzare pe PSN până la acea dată. Atât de bun este!

Înainte de toate, Journey este un joc indie, dezvoltat de studioul Thatgamecompany şi publicat de Sony iniţial pentru PS3, iar 2 ani mai târziu pentru PS4. Are în spate o poveste minunată – şi din păcate scurtă – despre un călător fără nume şi aventurile lui într-o lume misterioasă ale cărei secrete le va descoperi treptat. Drumul pe care îl are de parcurs îl duce inevitabil în vârful unui munte, destinaţia lui finală, şi, de fapt, semnificaţia drumului şi trăirile tale, ca jucător, sunt cele mai importante aspecte în Journey.  

(Disponibil pe PS4) Lords of the Fallen 

Dezvoltat de Deck 13 Interactive şi CI Games, Lords of the Fallen este un role playing-game (RPG), cu tone de ciomăgeală (hack-and-slash) şi mult loot. Nu ai arcuri cu săgeţi, ci săbii şi vrăji. Nu ai parte de o poveste prea coerentă, dar ai un mediu înconjurător bogat în care trăiesc tot felul de creaturi care nu-ţi lasă prea mult timp pentru contemplat. Şi totuşi Lords of the Fallen nu este un death simulator pentru că nu este suficient de dificil să dobori matahalele pe care le întâlneşti în cale.

(Disponibil pe PS3) Prince of Persia: The Forgotten Sands

Un joc action-adventure, a cărui poveste are loc în intervalul de şapte ani dintre Prince of Persia: The Sands of Time şi Prince of Persia: Warrior Within. Călătoria prinţului spre casa fratelui său se transformă într-un quest ambiţios de salvare a lumii, în care personajul nostru nu va putea face asta fără să se folosească de abilităţile lui de acrobat. Dacă povestea în sine nu este foarte catchy pentru un fan al seriei, poate că sistemul de combat te va face să încerci The Forgotten Sands şi te va ţine aproape, mai ales că vei avea parte de un grad de dificultate care creşte gradual.

(Disponibil pe PS3) Datura

Dezvoltat de studioul polonez Team Plastic şi publicat de Sony în 2012 pentru PS3, Datura nu este tocmai o capodoperă în materie de grafică, dar are suficiente ciudăţenii care să te facă destul de curios să încerci să joci. Plus că e destul de scurt şi numa’ bun dacă îţi place să dezlegi mistere cum ar fi acela că dintr-o salvare unde nu ştii cum ai ajuns te trezeşti într-o pădure uscată, dar plină de tufişuri înalte cu multe flori halucinogene şi întâmplări care mai de care mai bizare. Numai faptul că joci la persoana întâi în toată atmosfera asta îţi dă nişte fiori reci pe spate. Grafica nu este excelentă, dar pentru cineva mai puţin pretenţios mediile în care hălăduieşti sunt destul de îngrijit desenate. Şi ai parte şi de o coloană sonoră înregistrată parcă într-o noapte petrecută într-o pădure bântuită.

(Disponibil pe PS Vita, PS3, PS4) Badland

Este un side-scroller, în care ai de ocolit capcane de tot felul pentru a ajunge dintr-o parte în alta. Şi asta n-ar fi nimic dacă personajul pe care îl ai în grijă n-ar arăta ca un cartof turtit. Ceea ce înseamnă că este destul de dificil de manevrat printre ţăpuşele care-ţi ies brusc în cale, roţile zimţate pe care nu le opreşte nimeni, bombele nevăzute, razele laser care apar de nicăieri şi multe altele. Evident că mori de nenumărate ori. Depinde şi de răbdarea pe care o ai. O veste bună ar fi că există destul de multe check points. Dar este suficient?

(Disponibil pe PS Vita) Amnesia: Memories

Vei juca din perspectiva unei tinere femei care, într-o dimineaţă, descoperă că nu îşi mai aminteşte nimic din ceea ce i s-a întâmplat până atunci. Nu mai ştie nici măcar cum o cheamă şi nu, nu suferă de nicio boală. Lucrurile sunt complicate, la fel şi relaţiile pe care va trebui să le lege cu 5 bărbaţi. Îşi va regăsi ea dragostea „uitată”?

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.