Carter Gear: cele mai originale genți Made in RO

Citind într-o bună zi despre premiile internaționale de design A' Design Award & Competition, una dintre cele mai mari competiții de design din lume, ne-au atras atenția câteva genți ca un toc de pistol, ce se mulau perfect pe corp, astfel încât mâinile rămâneau libere să conducă scuterul sau bicicleta. Iar micile posesiuni – de la tabletă, la telefon & portofel – erau în deplină siguranță, lipite de tine într-un plic supercool din piele.

Azi “gangster al stilului”, cu tocul la purtător în Timișoara, mâine în toată lumea

Nu mică ne-a fost mirarea când l-am identificat pe creatorul lor – Paul Stet, din Timișoara, România. Locul unde sunt create gențile Carter Gear, purtate mai ales în vest (al Europei, nu al României),  în America de Nord și Japonia. Și publicate în edițiile internaționale Vogue – acesta fiind doar un exemplu recent.

Brandul Carter Gear a apărut în 2015, deși povestea genților e un pic mai veche. Iar Paul, designer industrial la bază, a stat de vorbă cu noi despre acest concept de fashion design, pe care, sincer vă spunem, îl vedem pentru prima oară materializat în genți premium, din piele. Nu spunem că nu există pe undeva, prin colecțiile fashion designerilor din lumea largă, o adaptare asemănătoare, dar noi acum descoperim forma aceasta atât de inedită de a purta cu tine lejer& stylish gadget-urile și micile obiecte necesare unei zile în oraș.

Interviu

Cum ai ajuns la forma acestor genți?

Paul Stet: Totul a început cu o necesitate, pe care am avut-o prin 2013 -  voiam să găsesc o modalitate comodă şi sigură de a purta cu mine o tabletă de 8 inchi şi eventual câteva obiecte mici, un fel de geantă care să nu mă incomodeze, să o pot folosi în metrou, în autobuz, pe bicicletă chiar, ceva versatil. Ideea mi-a venit de la tocurile de pistol din filmele poliţiste. Tocmai îmi luasem o pereche de bretele şi nu am ezitat să le tai şi să fac sistemul de prindere, care pe atunci arăta diferit de cum e acum. De fapt, totul arăta diferit, pielea ca material a venit mai pe urmă, când mi-am dat seama ce gen de produs ar trebui să fac - masculin, durabil, premium.

Când a apărut Carter Gear?

Paul Stet: M-am hotărât să creez brandul la începutul lui 2015, acela a fost momentul când am reuşit să fac un prototip într-adevăr funcţional şi fezabil tehnic. A fost, de asemenea, o perioadă în care lucram ca freelancer şi puteam să aloc resurse mai mari de timp şi energie acestui proiect. Cred că a contat şi faptul că fiind proaspăt reîntors în ţară m-am gândit să risc şi să fac ceva cu ideea mea, care primea sistematic feedback foarte bun. Aşa că am pus la bătaie mare parte din economiile strânse în decursul anilor.

Cum ai virat spre fashion design?

Paul Stet: Background-ul meu este design industrial, proiectez obiecte care sunt produse la scară largă: electronice, ustensile de bucătărie, echipamente sport etc. Am ajuns la piele pur circumstanțial, dezvoltând acest produs, am învăţat din mers lucruri specifice acestui mediu - despre fabricare, metode de lucru, industrie ș.a.m.d. Accesoriile Carter sunt concepute şi promovate de mine, dar nu eu sunt şi cel care le manufacturează: de acest lucru se ocupă un maestru pielar specializat în creaţia de pantofi. Cusăturile la bretele, de asemenea, sunt realizate de o creatoare de modă - e o muncă în echipă.

Toate elementele genţilor sunt Made in RO?

Paul Stet: În afară de piesele metalice, totul este fabricat în ţară, inclusiv matriţele de tăiere. Cred că m-am încăpăţânat puţin dorind să ţin totul local, a fost destul de dificil să găsesc materialele potrivite şi să obţin stocuri pentru serii mici, în condiţiile în care e foarte tentant să iei marfă din China. Dar am reușit.

Găsești gențile Carter Gear aici.

Sursa fotografii: 1, 2, 3.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.