Becks trips with Hefe

THURSDAY... I’m in love!!! 

Live @Electric Ballroom/ Camden Town

1 & 2 December 2019

 

Cu toții iubim să călătorim prin lume, suindu-ne în avioane, trenuri sau automobile, urmând destinații în funcție de “te miri ce”. Există o categorie care, în funcție de cine-cântă-unde-cântă, cunoaște deja următoarea destinație de călătorie. Acum câteva luni trupa americană Thursday a anunțat câteva concerte în Europa, 2 dintre ele desfășurându-se în Londra, iar eu am luat hotărârea de a merge la ele mai repede decât ai zice Beck's.

 

Așa că, iată-mă ajuns în sala Electric Ballroom din Camden Town-ul londonez, unde cei de la Thursday au concertat 2 zile la rând, în fiecare zi ei cântând integral câte un album (“Full Collapse” in prima zi / “War all the time” în cea de-a doua).

 
 

Există albume pe care le asculți mult, altele pe care le asculți de zeci de ori, iar pe altele le asculți până la “insert nebunie mode”. Din această ultimă categorie, pentru mine, este albumul “Full Collapse” al celor de la Thursday; un album pe care mereu l-am inclus în lista “albumelor mele preferate din toate timpurile” ori de câte ori am fost întrebat care sunt acelea; așa că am fost extrem de bucuros să văd și să ascult live muzica pe care-am auzit-o în căști în ultimii 20 de ani.

 

Sala în care s-au ținut show-urile (Electric Ballroom din cartierul londonez Camden) - inaugurată în anul 1930 de către comunitatea irlandeză - a fost plină până la refuz, concertele desfășurându-se cu un semn mare pe ușă, pe care era scris Sold Out. În ambele zile, oamenii veniti (și nu bat câmpii) din toate colțurile lumii s-au bucurat de Thursday, o trupă extrem de zgârcită cu concertele în Europa, popularitatea lor fiind infinit mai mare peste ocean. Am ascultat, printre multe altele, piese precum “Understanding in a Car Crash”, “Concealer”, “Autobiography of a Nation” (preferata mea), “Cross Out the Eyes”, “Paris in Flames”, “Signals Over the Air”, “Between Rupture and Rapture” - show-urile semănând efectiv cu niște sărbători în familie. Ca și bonus, cei de la Thursday au pregătit și un cover după Buzzcocks - “Ever fallen in love”; plus favorita publicului - “Jet Black New Year”, cu un invitat special - Sean Smith - de la trupa The Blackout. 

 
 

Toată lumea a fost conectată maxim la ceea ce se întâmpla în sală , toată lumea știa versurile, toată lumea se uita spre scenă cu un zâmbet mare pe față. În deschidere, în ambele zile, a fost prezent cu un set acustic, Chris Conley, solistul unei alte trupe populare (tot din New Jersey), pe nume Saves the Day; trupă care, la începutul anilor 2000, le intindea o mână de ajutor celor de la Thursday, luându-i în primul mare turneu american. Totul este precum o mare familie.

 

Ce să zic?! Este minunat atunci când poți să te bucuri de ceva atât de mult (indiferent de ce). Pentru mine aceste două concerte, pe care le-am trăit cu sufletul la gură, au fost o bucurie și sunt extrem de recunoscător zilei în care am descoperit această minunată trupă... ceea ce vă doresc și vouă.

 

HEFE

 
 
Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.