3 obiecte de design românesc te invită la joacă

Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing, spunea Oliver Wendell Holmes, unul dintre cei mai cunoscuți poeți americani ai secolului al XIX-lea. Un citat de scris caligrafic pe un post-it și de lipit pe frigider sau deasupra biroului. Pe noi ne-a făcut să aducem la un loc, pe aceeași pagină, trei obiecte cu joacă inclusă, toate create de designeri români.

Șotronul de silicon

Șotronul de silicon este creat de designerul Anca Fetcu la provocarea Intro și este versiunea contemporană, indoor, a jocului pe care, în copilărie, îl desenam cu creta pe asfalt, în spatele blocului. Este realizat din cauciuc siliconic, un material cu care Anca a lucrat în premieră pentru acest obiect, este flexibil, ușor de curățat și aderent pe pardoseală (l-am incercat pe parchet și funcționează perfect). Dimensiuni: 100 x 230 x grosime 0,6 cm, costă 260 lei și îl găsești pe introdesign.ro.

"Am simțit nevoia să îi adaug un nou strat, să-l îmbunătățesc într-o formă sau alta, sau să îl adaptez. Șotronul este la bază un joc de exterior, în aer liber. Așa că m-am gândit cum ar fi să-l adaptez și să le dau posibilitatea copiilor de a se juca șotronul și la interior. De aici a pornit totul", povesteșete designerul Anca Fetcu.

Leagănul UȚA

Leagănul UȚA este cel mai bun prieten de joacă în parc și la concerte în natură. Ne-ar fi plăcut să avem un UȚA la Summer Well. :) Ajuns deja la versiunea UȚA.04, este un leagăn care îți oferă multiple modalități de interacțiune. Este creat de designerii Doru Dumitrescu și Diana Giurea, care împreună au lansat brandul cu același nume (UȚA), ce îşi propune să lanseze produse ingenioase, care au la bază ideea de legănare relaxantă și relaxată.

UŢA.04 este realizat din lemn și frânghie de iută, vine într-o husă specială, ușor de purtat, iar în parc sau în gădină îl agăți de o ramură de copac. Nu te oprește nimeni să îl folosești și la interior - îl poți prinde de două cârlige bine fixate în plafon.

“Este un obiect care îţi pune la încercare creativitatea şi condiţia fizică, dar care îţi oferă şi numeroase poziţii de relaxare atât individuale, cât şi în tandem. Motto-ul UŢA este: Cu cât te implici mai mult să mă cunoşti, cu atât vei descoperi mai multe din ceea ce îţi pot oferi”, spun designerii.

Taburetul RCub

Taburetul RCub, creat de designerul Ana Neacșa, îți face poftă să scoți cubul Rubik din sertar. :) Lansat la Made in RO - Târg de design românesc (Playground Edition), RCub este compus din 27 de cuburi din lemn care formează 3 blaturi a câte 9 piese fiecare, lipite între ele.

Blaturile se învârt pe o tijă metalică, iar dispunerea culorilor reprezintă o combinație posibilă, regăsită la celebrul cub al copilăriei. Dimensiuni: latura cubului este de 30 de cm, iar înălțimea de 37 cm.

Surse fotografii: Alex Boghian/designist.ro, Cristian Văduva și prin brandurile prezentate.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.