De la Facebook vine sfîrșitul ? Un AI a fost închis după ce și-a inventat propriul limbaj.

Dacă ești un fan înrăit al filmelor Terminator (doar al primelor două, să fie clar), dacă stai cu sufletul la gură așteptând invazia roboților conduși de malefica inteligență artificială, Skynet, atunci știrea asta sigur te va speria. Se pare că cei de la Facebook au decis să închidă un sistem AI după ce acesta începuse să dezvolte propriul limbaj și să comunice cu alte rețele. Sună a început de Apocalipsă nu e așa?

Înainte să fugim panicați și să ne facem provizii de Beck’s pentru zile negre, trebuie să înțelegem că acest lucru nu este chiar o raritate. S-au mai auzit de cazuri când programe de Inteligență Artificială au renunțat la engleză pentru a comunica cu alte sisteme într-un limbaj dezvoltat special. Dacă pentru un om frazele păreau să nu aibă niciun sens, în schimb pentru Inteligența Artificială acest limbaj reprezenta chiar task-ul pe care îl avea de îndeplinit.

Așa s-a întâmplat și cu programul celor de la Facebook, când doi boți denumiți Bob și Alice și-au dezvoltat propriul sistem de comunicare, pentru a lucra mai eficient, asta chiar dacă operatorii umani nu puteau să priceapă limbajul folosit.

Limbajul conceput de un AI poate să fie un mod de eficientizare a sistemelor de operare, dar reprezintă cu adevărat un pericol pentru oameni ? În acest moment nu pare să reprezinte o problemă, dar nu știm ce ne așteaptă în viitor.

Așa că hai să desfacem un Beck’s rece și să așteptăm Judgment Day!

 

Surse Foto:

https://techcrunch.com 
http://terminator.wikia.com 
http://infinite-loops.wikia.com 





 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.