Cum se va juca Facebook în viitor cu emoțiile noastre?

1

Nu e niciun secret că cei de la Facebook se gândesc tot mai mult cum să captureze și să reacționeze la emoțiile utilizatorilor. Acest tip de aplicație e greu de realizat, dar, în viziunea lui Mark Zuckerberg, reprezintă o parte vitală pentru viitorul companiei și nu numai.

Cei de la CB Insights au descoperit o parte din patentele înregistrate de cei de la Facebook și câteva sunt foarte interesante. Așa că hai să desfacem un Beck’s și să vedem ce ni se pregătește.  

Ai grijă cum tastezi ca să îți zic cum te simți

Una din aplicațiile la care Facebook se pare că lucrează ar adăuga context emoțional mesajelor text. Sună SF? Nu e chiar așa, practic aplicația ar identifica starea ta de spirit în funcție de modul sau viteza cu care tastezi și poate schimba fontul, mărimea, culoarea și nu numai, pentru a întări mesajul pe care vrei să îl transmiți. Să vezi cum o să sari în sus când iubita îți va trimite un sms supărat, pe un fundal negru sau roșu. Bine, asta e doar momentan în imaginația mea, dar v-ați prins de idee.

Un emoji doar al tău

Nu e așa că ar fii foarte cool să ai un emoji personalizat, cu chipul tău? Ei bine, și cei de la Facebook sunt de aceeași părere și îți pregătesc o surpriză. Dacă îți faci un selfie, o aplicație va „citi” trăsăturile tale, va interpreta emoțiile și va crea un emoji personalizat, pe care îl vei putea atașa la mesajele trimise prietenilor. Însă aplicația nu se va opri aici, va fi capabilă să analizeze mai multe poze, să captureze și gesturi și astfel vei putea să creezi mai multe tipuri de emoji, în funcție de cum te simți. Foarte tare, nu? Poate vei putea să faci unul și cu o sticlă de Beck’s.

Acestea nu sunt singurele patente înregistrate de Facebook și o parte din ele probabil nu vor vedea lumina zilei, însă viitorul sună interesant în viziunea Facebook și voi mai reveni pe marginea acestui subiect.

Tu ce crezi? Ce fel de aplicații ai vrea să vezi pe Facebook și cam ce ar trebui să facă platforma de socializare ca să ne facă și mai „dependenți” de ea. Te aștept cu părerile tale, iar eu între timp voi savura un Beck’s rece!



Surse:

https://www.hackread.com 
https://www.thesun.co.uk  
https://www.linkedin.com 

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
gabriel costache
SE DESFIITEAZA CIA...

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.