BBC Sound of 2017 sau ce artiști noi sunt de reținut din 2016 și promit pentru 2017

2016 este un an în care am pierdut câteva dintre legendele muzicii, cu David Bowie, Prince și Leonard Cohen numele cele mai importante care au ieșit din scenă. Dar pentru că muzica este un izvor creativ nesfârșit, cei de la BBC au identificat câteva dintre noile talente ale anului pe care trebuie să le urmarești.

“BBC Sound of” este un exercițiu de critică muzicală pornit de cei de la BBC în 2003 cu scopul de a identifica și promova cele mai importante nume noi din muzică, nume apărute în anul respectiv (2016 pentru cazul de față). Cum sunt selectați artiștii? Cei de la BBC stabilesc o listă de 170 de votanți din rândul producătorilor, prezentatorilor, artiștilor și altor oameni cu notorietate și expertiză în domeniul muzical, pentru ca apoi aceștia să voteze cele mai importante 3 nume pe care ei le consideră relevante pentru anul în curs, cu primul nume preferat primind 3 puncte, al doilea 2 puncte și respectiv al treilea 1 punct. Suma punctelor pentru fiecare dintre artiști determină caștigătorul cu Adele, Sam Smith, Ellie Goulding, HAIM, Years & Years și Jack Garratt printre câștigătorii anteriori.

Care sunt favoriții la caștigarea BBC Sound of 2017?

E greu de spus cine este favorit, mai ales că toți artiștii din long-list sunt destul de puțin cunoscuți. Eu m-am oprit la trei dintre nume, cu sound-uri diferite Raye, AJ Tracey și Tom Grennan:

Lista celor 15 artiști din long-list-ul pentru Sound of 2017 a fost anunțată pe 28 noiembrie, iar lista scurtă de 5 artiști și implicit câștigătorul se anunță în ordine de la locul 5 la locul 1 între 2 și 6 ianuarie 2017 în emisiunea Clarei Amafo de la BBC Radio 1. Deși toată povestea a început ca un exercițiu de radio, un fel de joacă a celor de la BBC pentru a ține ascultătorii aproape, încet încet “BBC Sound of” a devenit un reper pentru noii muzicieni și asta pentru că “votantii” sunt cum spuneam nume importnate din muzică iar intrarea pe lista scurtă sau câștigarea votului e o validare perfectă pentru orice artist tânăr.

Urmarește-ne aici ca să afli care va fi artistul câștigator la BBC Sound of 2017!

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.