Summer Well – Ziua 2

A doua zi de Summer Well vine cu o combinație de ritmuri și stări care par gândite pentru a a-ți face chef de party all summer! De la Haelos și Blossoms care deschid ziua, la Milky Chance și Years & Years cu sound-ul lor indie inconfundabil, a doua zi de festival se încheie cu The Chemical Brothers cei care fac un spectacol de sunet și lumină pe care eu l-am văzut de câteva ori și care te mută parcă în altă dimesiune.

Haelos este un trio care vine din Marea Britanie, aflat oarecum la început de drum, cu câteva EP-uri lansate în 2014 și 2015 și cu un album lansat la începutul anului numit “Full Circle” ajuns până pe locul 5 în US Billboard Electronic. Abia aștept să-i aud live.
Tot din Anglia, de data asta din Manchester, vin și cei de la Blossoms și ei cu un prim album scos în 2016. De menționat despre ei ar fi că s-au clasat pe locul 4 la BBC Sound of 2016 într-un concurs care promovează în fiecare an noile nume din muzica din Regat. Iți las aici “Getaway” cu Blossoms și te aștept să-i gustăm împreună live:

Germania este și ea prezentă într-un lineup dominat de britanici și americani prin duo-ul Milky Chance. O combinație de electro și folk ce iese din tipar și promite să te scoată din soundul indie dominant din a doua zi de Summer Well. Din Kassel vin cei doi oameni de la Milky Chance și ne aduc albumul lor “Sadnecessary” de pe care ascultăm “Stolen Dance”:

Cu Years & Years a doua zi de Summer Well intră în zona trupelor mult mai cunoscute și de la care avem mari așteptări. Deși și ei au doar un album scos, “Communion” din 2015, Years & Years sunt totuși câștigători ai mai multor premii în anul lansării albumului, printre care cel mai notabil au luat locul 1 la BBC Sound of 2015. Albumul lor a ajuns deasemenea până pe locul 1 în UK, Scoția și Irlanda ceea ce i-a propulsat direct în lumea muzicii mari. Așadar e o bucurie să-i poți vedea pe Years & Years la Summer Well! Ascultăm împreună aici “Worship”:

Summer Well 2016 se încheie cu The Chemical Brothers o trupă pe care trebuie să o vezi live cel putin o dată în viață. Eu m-am bucurat de ei la Rock Werchter în Belgia, la Musilac în Franța și la Sziget Festival la Budapesta dar abia aștept să-i mai văd o data. Britanicii de la The Chemical Brothers pot fi considerați alături de The Prodigy capetele de afiș ale curentului “big beat” de la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000. Deja clasici ai genului, cei doi oameni de la Chemical Brothers au în spate 27 de ani de electro fiind printre pionierii a ceea ce avea să devină un curent mondial. Opt albume de studio și multe alte proiecte muzicale cred că e suficient ca să putem spune despre The Chemical Brothers că sunt marele “nume” de la Summer Well din acest an. Vă las aici cântecul meu preferat cu The Chemical Brothers și dansez deja ;)

Sper că te-ai convins că ai toate motivele să fii și anul ăsta la Summer Well! Avem muzică nouă, avem trupe mari, avem sound-uri diverse și  te avem pe tine. :) Biletul tău (dacă nu îl ai deja) este aici.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.