Ziua 2 la Electric Castle – Am bifat (aproape) tot de pe listă

Cum a fost ziua 2 la Electric Castle?

Nu pot începe altfel, deja a devenit un laitmotiv dar Vremea a ținut cu noi și în a doua zi de Electric Castle! Glumim când spunem că atâta timp cât avem cizmele de cauciuc și pelerinele la noi, ploaia o să ne ocolească. Am tot glumit, dar acum parcă nu ne mai vine să le lăsăm acasă, poate convingem norii să stea liniștiți și astăzi! Pe zi ce trece ne adunăm tot mai mulți în curte la Castel! Ziua de vineri a adunat peste 38 000 de oameni în fața scenelor.

Se întâmplă atât de multe, în fiecare moment, încât cu greu reușim să ne împărțim și să bifăm totul de pe lista pregătită în prealabil

Acum câteva zile am pregătit și un “Ghid de supraviețuire la EC”, unul dintre sfaturile mele era să vă lăsați mașinile acasă... ei bine noi am încălcat această recomandare așa că ne-am trezit prinși într-o coadă inteminabilă la ieșirea din Cluj. Am circulat bară la bară până în Bonțida însă am fost destul de norocoși și am ajuns în timp pentru a îi vedea pe Fanfare Ciocârlia zguduind scena principală. Nu degeaba sunt supranumiți “legendele Brass-ului balcanic”, oamenii ăștia au dus ritmurile tradiționale românești și țigănești pe cele mai mari scene ale lumii. Am nimerit direct în horă și ne-am încins “la joc” împreună cu prietenii vechi și prietenii noi. A fost start-ul perfect pentru Ziua 2.

Line-up & more...

Spectaculos a fost și concertul Luna Amară! Băieții au umplut Hangar-ul până la refuz! Sunt ai noștri și îi iubim. Imaginați-vă 10 000 de oameni cântând în cor... Am auzit și câteva piese noi. Spun că ne așteaptă ceva fain în viitorul apropiat. 

De la Hangar am fugit din nou spre main stage, pentru a îi primi cum se cuvine pe veteranii festivalului, Dub Pistols. Cântarea de la Electric Castle a devenit deja tradiție și pentru trupă. Băieții au cântat câteva versuri scrise special pentru EC, despre EC – poate ar trebui să pregătească un imn pentru festival. Britanicii se simt atât de bine în Bonțida încât ne-au anunțat deja că “ne vedem anul viitor”. 

Îmi doream de mult timp să văd UNKLE live și nu doar că i-am văzut dar am și reușit să ne jucăm “10 Questions” cu James Lavelle în backstage înainte de concert! Stați cu ochii în patru pentru materialul video! Concertul a fost hipnotizant, la apus, pe Main Stage. Am fost foarte mulți! Am cântat, am dansat... piesele de pe noul album sună “DEMENȚIAL”. WOW!

GusGus au umplut Hangar-ul până la refuz! Islandezii, extrem de carismatici (stay tuned for video), au pregătit un concert Exploziv și am avut ocazia să ascultăm câteva materiale de pe albumul care urmează să apară. Cei doi mi-au dezvăluit un secret... după ultimele înregistrări și-au dat seama că au adunat materiale pentru două albume... de două ori mai fain! Publicul s-a transformat într-o masă compactă care dansa de la sine. Dacă aveți ocazia sa îi vedeți live, nu e de ratat

Vă spun sincer că n-am ajuns la Paul Van Dyk, deși am ascultat de la distanță și suna foarte bine, cum era de așteptat! 

Spre finalul serii ne-am retras “în pădurice” la Hideout Stage, la un dans! Atât pentru astăzi de la Electric Castle... am plecat spre Bonțida! 

Photo Credits: Razvan Leucea | www.monolitstudio.ro

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.