Viitorul are design retro? Se pare că da.

Când războiul nu mai este despre lupta între analog și digital, ci despre cum integrezi obiectele icon ale trecutului în contemporanul tehnologiilor prezente și viitoare, atunci nu putem spune decât "Peace, man!". E loc sub soare pentru toată lumea.

Camera foto Impossible-1

I could see what the Polaroid camera should be. It was just as real to me as if it was sitting in front of me before I had ever built one.” (Edwin Land)

Cu siguranță știi ce este un Polaroid. Și chiar dacă nu ai avut unul până acum, ca să experimentezi fotografia la minut, aparatul foto I-1 este, după 20 de ani, the best of both worlds, adică developează poze old-school și adaugă un touch contemporan. Se încarcă prin port USB, poate produce un total de 160 de poze într-o singură ședință foto, are opțiune bluetooth și poate fi pair-uit cu un sistem iOS, pentru retușuri, efecte și control digital. Camera cu design retro are ca punct de atracție principal gigantul inel central, care poate fi folosit ca bliț și care indică statusul bateriei și al fotografiilor rămase. I-1 este mic și ușor de purtat prin oraș, îl poți comanda aici.

Receptorul Pop Phone

People used what they called a telephone because they hated being close together and they were scared of being alone.” (Chuck Palahniuk)

Cu toții avem zile când vorbim mai mult la telefon sau pe skype cu prietenii plecați din țară, așa că, de ce nu ne-am bucura mai mult de aceste momente, fără zgomote de fundal, fără să apeși din greșeală pe alte taste sau să fâșâie difuzorul atunci când este activat speaker-ul. Cu receptorul Pop Phone, inspirat de telefonul Bakelite al anilor 1950, poți comunica acum în stil retro și mânui telefonul sau tableta în continuare. Costă 20 de euro și îți poți alege varianta de culoare preferată de pe site-ul producătorului.

Tastatura Qwerkywriter

There is nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed.” (Ernest Hemingway)

Cu touchscreen-ul ne-am adaptat repede, dar, și așa, trebuie să recunoști că în momentul în care vrei să scrii un email mai lung, un articol pe blog sau chiar să susții o conversație a la long, parcă ti-e un pic dor de tastatură. Să nu mai vorbim de iubitorii de piese vintage dintre noi, care, la fiecare târg de antichități, tânjesc după o mașină de scris autentică. Așa că, iată soluția: Qwerkywriter este o tastură wireless ce se poate conecta via bluetooth la telefon, tabletă sau chiar laptop. Structura este dintr-un aliaj de aluminiu, pentru a păstra sentimentul stylish de altădată, tastele sunt ergonomice și "gâdilă" buricele degetelor, sunetul este inconfundabil în timp ce tastezi, iar noul feature este un suport încorporat, de până la 10 inchi, pentru a fixa displayul ce ține locul legendarei coli de hârtie. Dacă ți-a atras și ție atenția prin designul retro-fancy, o poți găsi aici.

Surse foto: 1, 2, 3.  

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.