Un studiu arată că mulţi internauţi ştiu să numere până la 6

Un studiu realizat de o firmă de securitate a datelor arată că 17% din populaţia lumii utilizatoare de internet a folosit, în 2016, celebra şi dăunătoarea parolă „123456”. 

Realizat pe o bază de date impresionantă – 10 milioane de conturi la care firma are acces–, studiul a relevat că una dintre cele mai populare parole, în afară de cea sus amintită, este „18atcskd2w” – folosită de boţi pentru a posta mesaje spam.

via GIPHY

Firma Keeper Security a descoperit că cea mai populară parolă din 2015 – adică „1234” – încă mai este utilizată de internauţi, dar nu e atât de întâlnită ca „123456”. Studiul a arătat, de asemenea, că sunt încă mulţi operatori de website-uri care nu iau măsuri suficiente pentru a-şi determina clienţii să aibă parole mai complexe. 

Dacă te gândeşti că atacurile hackerilor din ultima vreme i-ar fi învăţat minte pe oameni, te înşeli amarnic, şi te poţi convinge singur, studiind lista de mai jos: 

Dacă ai una dintre aceste parole, ar trebui să cazi pe gânduri. Ca s-o schimbi, poţi urma aceşti paşi: foloseşte mai multe tipuri de caractere (numerice, litere mari şi mici, caractere speciale), evită termenii foarte uzitaţi, inventează un joc de cuvinte şi notează-ţi undeva noua parolă.  

Sursă foto: RKJO

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.