Uite megafonul care te ajută să vorbești în limbi străine

Nu ți s-a întâmplat să vreodată să te pierzi pe undeva printr-o țară străină, undeva unde lumea nu vorbește bine engleza, sau să te grăbești printr-un aeroport, să nu știi exact unde trebuie să ajungi și nimeni să nu te ajute? Ei bine japonezii, (cine altcineva? ☺) au găsit soluția ideală.

Panasonic to the rescue ☺

Cei de la Panasonic s-au gândit să dea o mână de ajutor numărului din ce în ce mai mare de străini care vizitează ”Țara Soarelui Răsare”. De aceea în locuri ca aeroporturi, gări, ori puncte turistice importante, oamenii vor găsi niște megafoane speciale. Acestea vor avea un sistem de traducere în limbi precum engleză, coreeană sau chineză. Totodată, aparatul va veni cu o serie de 300 de propoziții predefinite, care să reprezinte informațiile cele mai comune ( ”Trenul este amânat” de ex.). Utilizatorii vor putea să se folosească de internet și să adauge și alte fraze la nevoie. Sistemul va recunoaște ceea ce spui și va traduce imediat într-una din limbile respective, asta chiar dacă propoziția folosită nu e completă.

Deocamdată acest sistem e folosit doar în Japonia, dar dacă va avea succes, e posibil să îl vedem din ce în ce mai multe țări. Deja Panasonic se gândește la implementarea mai multor limbi, așa că, poate în viitorul apropiat o să le vedem și pe Otopeni. ☺

Surse foto: 1, 2.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.