Sziget 2016 – The Last Shadow Puppets au tras cortina la festivalul din Budapesta

Ce poate fi mai potrivit după două zile de muzică la Summer Well decât o fugă la Sziget Festival pentru a prinde ultima zi cu The Lumineers și The Last Shadow Puppets? Ca de obicei, Budapesta m-a așteptat cu aerul boem al orașului vechi și cu Dunărea care găzduiește pe una dintre insulele sale unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa. Sziget Festival nu este un festival oarecare. Este fără îndoială cel mai mare festival din Europa de Est, cu peste 1000 de performance-uri în fiecare an, peste 400.000 de vizitatori în 2015 și cu lineup-uri care aduc în capitala din țara vecină cele mai mari nume din muzică.

Câștigător de două ori în ultimii 7 ani al premiului Best Major Festival la European Festival Awards, Sziget Festival s-a închis în ultima zi la Main Stage cu americanii de la The Lumineers și cu The Last Shadow Puppets, trupe pe care am apucat să le văd și eu live. The Lumineers vin din Denver, Colorado și au apărut pentru prima dată la festivaluri în estul Europei aducând cu ei folkul american atât de specific, cu banjo-uri și percuții tradiționale de peste ocean. Fără să fie o prezență de scenă foarte complexă, ci mai curând simplă, concertul celor de la The Lumineers a părut perfect ca intro pentru The Last Shadow Puppets, headliner-ul serii.

Și dacă vorbim de headliner e clar că cei doi, Alex Turner și Miles Kane (impreuna cu trupa lor), au arătat că poți să fii la înălțime într-un mare festival, chiar dacă ai doar două albume în spate în formula The Last Shadow Puppets. Cu un background muzical mult mai plin, cei doi se potrivesc în formula asta ca doi oameni care se completează perfect. Magia lui Alex Turner venit cu un aer de John Lennon și cu câteva solo-uri slow pline de senzualitate s-a potrivit pefect cu energia lui Miles Kane a cărui chitară a dus mai curând cu gândul la Hendrix și începuturile rockului.

Atmosfera psihedelică de la sfârșitul concertului celor de la The Last Shadow Puppets s-a potrivit și ea perfect pentru un final de festival plin de energie, festival care nu s-a terminat chiar atunci, ci a mers mai departe cu o mulțime de petreceri așa cum se întamplă în fiecare an la Sziget. Vorbind despre Main Stage trebuie menționat că anul ăsta scena principală de la festivalul din Budapesta a purtat numele lui Dan Panaitescu, unul dintre principalii promotori și organizatori ai festivalului, cel care a plecat dintre noi în luna iulie a acestui an într-un accident de mașină.

Mâine povestim despre un alt concert spre care mă îndrept. Schimbăm țara, schimbăm mood-ul și povestim mâine despre ce este vorba. Tu la ce concerte și festivaluri mai mergi?

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.