Rock'n Roll Hall Of Fame 2016: Momentul în care legendele muzicii intră în istorie. NWA și povestea de început a Hip Hop-ului.

O arhivă și un muzeu

Rock'n Roll Hall Of Fame (RRHF) înseamnă o arhivă și un muzeu aflate în Statele Unite, în Cleveland, Ohio, înființate in 1983 și care își propun să adune la un loc și să conserve și promoveze istoria și tezaurul cultural lăsat nouă tuturor de către cei mai importanți oameni din muzică - trupe, muzicieni, producători sau alte personalitați care au influențat industria muzicală, în special în zona de Rock'n Roll.

Pentru a fi eligibil pentru introducerea în RRHF, un artist trebuie să aibă cel puțin 25 de ani de când a lansat oficial primul album, iar procedura prin care acesta ajunge să fie inclus in tezaurul găzduit de RRHF este una destul de complexa și include sute de oameni de specialitate (muzicieni, producători, etc.) care aleg pentru fiecare an numele ce urmează a primi distinctia. În 2016 ceremonia a avut loc pe 8 aprilie, iar numele selectate sunt: Cheap Trick, Chicago, Deep Purple, Steve Miller și NWA.

RRHF este o poveste care reface povești

RRHF este un moment care de cele mai multe ori aduce împreună trupe care nu se mai află în activitate sau, dacă încă activează, nu mai activează în varianta originală. În 2012 printre trupele care s-au adunat la ceremonie s-a numarat și Guns'n Roses, trupă despre care la vremea respectivă s-a speculat că se va reforma cu respectiva ocazie și, desi nu s-a intamplat asta fix atunci, pană la urmă ei s-au reunit și de anul ăsta se află în turneu promitând de asemenea și un nou album. 

NWA, una dintre primele trupe importante de Hip Hop de la începuturile fenomenului

Revenind la RRHF 2016, poate cea mai așteptată reunire e fost cea a celor de la NWA, una dintre primele trupe importante de Hip Hop de la începuturile fenomenului ce avea să cucereasca America și apoi întreaga lume. Activă intre 1986 și 1991, NWA îi avea în componența initiala pe Arabian Prince, MC Ren, Ice Cube, Easy-E, DJ Yella și Dr. Dre.

Povestea NWA

Albumul de debut al celor de la NWA (Straight Outta Compton) a însemnat nașterea fenomenului "gangsta rap" fenomen ce avea să-i ducă pe foarte mulți muzicieni de rap către lumea mare a muzicii, cu nenumărate discuri de platină și vânzari de milioane de dolari. De altfel, cel de-al doilea album al celor de la NWA (Niggaz4Life) avea să debuteze pe locul 1 in Billboard 200 consfințind astfel stabilirea unei noi ierarhii în muzica din Statele Unite, dominată până la momentul NWA de Rock'n Roll și Pop.

Povestea celor de la NWA este subiectul unui film lansat anul trecut, în 2015, film care poartă numele primului lor album. Dacă vrei să înțelegi mai bine de unde a pornit povestea Hip Hop-ului, check this out: http://www.imdb.com/title/tt1398426/

Și nu, nu vom avea o reunire a celor de la NWA sau cel puțin nu acum, după cum a spus Ice Cube la ceremonia Rock'n Roll Hall of Fame din 8 aprilie.

Sursă foto 1

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.