R.E.M. relansează celebrul lor album “Out of Time”

Considerat unul dintre cele mai importante albume din istoria muzicii din America, “Out of Time” al celor de la R.E.M este un album lansat pe 12 martie 1991 care a ajuns pe locul 1 atât în UK cât și în US (și în multe alte țări de altfel), cu mai multe discuri de platină și o poveste interesantă. De ce albumul este considerat “the most politically significant album in US history”? Toată povestea este de citit aici.

Dincolo de implicațiile pe care “Out of Time” le-a avut în celebra campanie “Rock the Vote”, albumul conține câteva dintre cele mai cunoscute cântece ale celor de la R.E.M., cu “Losing My Religion” printre cele mai frumoase cântece din istoria muzicii:

Ce vom găsi în box-set-ul lor?

Cu ocazia împlinirii anul ăsta a douăzeci de ani de la lansarea albumului, cei de la R.E.M. au decis să lanseze o ediție de colecție care va fi disponibilă din 18 noiembrie în variantă fizică cu doua CD-uri, trei LP-vinyl-uri și patru CD-blue-ray-uri, precum și în variantă digitală exclusiv prin Google Play.

Colecția pregătită de R.E.M. va conține, în afară de varianta remasterizată a albumului, demo-uri care nu au fost auzite niciodată, două B-side-uri care nu au intrat pe album și un cântec, exclus și el de pe album, pe care îl vom auzi în premieră. Vom găsi deasemenea în reeditarea din toamnă și două variante instrumentale pentru “Losing My Religion” și “Texarkana”. Interesant este că R.E.M. au ales atunci, în 1991, să nu meargă în turneu cu albumul lor, având doar câteva apariții live în care au promovat materialul, unul dintre concerte fiind și el inclus în ediția aniversară de anul ăsta.

Oare îi vom mai vedea vreodată live pe R.E.M.?

În septembrie 2011, anul lansării ultimului lor album “Collapse into Now”,  R.E.M. au anunțat că trupa iși încheie drumul, fără ca vreunul dintre cei trei membri ai trupei să urmeze vreun alt drum muzical. De atunci și până acum l-am văzut pe Michael Stipe apărând în diverse concerte suport, de cele mai multe ori cu o importantă tentă de activism, așa cum și Mike Mills și Peter Buck sunt prezenți în zona de producție muzicală și foarte conectați înca la fenomenul muzical din America. Ultimul turneu al celor de la R.E.M. s-a întâmplat în 2008 cu albumul “Accelerate” și am avut norocul să-i văd live la Rock Werchter. Cum a fost? Așa:

Să cumpărăm așadar un album de legendă și să ne bucurăm de una dintre cele mai frumoase trupe din istoria muzicii din America. Și poate se răzgândesc și revin și îi mai prindem și live cândva. Tu ai ascultat albumul R.E.M. “Out of Time”?

Sursă foto: 1.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.