Pune bani deoparte, HP pregătește cel mai tare calculator ever

HP anunțase încă de acum 2 ani că lucrează la un nou calculator, dar acum am aflat și specificațiile și putem spune că The Machine, așa cum e denumit prototipul, e impresionant și va reprezenta o adevărată revoluție pentru PC-uri. De fapt cei de la HP se laudă cu o viteză de 8000 de ori mai rapidă decât calculatoarele din această generație. Recunosc.

Memoria e secretul ☺

Practic, cei de la HP vor ca viitoarele calculatoare să nu se mai bazeze atât de mult  pe procesoare și să folosească tehnologia bazată pe photoni ceea ce le va permite să acceseze date mult mai repede dintr-o rezervă de memorie imensă. Practic dacă în acest moment datele se transmit pe rând între diferitele procesoare, în viitor datele vor fi accesate simultan și viteza va crește considerabil.

Mai avem de așteptat

Vestea proastă e că, momentan, Machine este construit doar pentru servere de genul celor ce găzduiesc Youtube sau Google, dar HP promite că, în viitorul apropiat, această tehnologie, bazată pe memorie va fi accesibilă pentru toată lumea. Să sperăm că nu mai avem mult, îți poți imagina cât de bine se vor mișca jocurile pe așa o ”fiară”? Cine va mai avea nevoie de Playstation atunci? Eu, nu. ☺

Surse foto: 1, 2, 3.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.