Păzea, Apple se pune pe vânat hoții

Gigantul american le pregătește mai multe surprize hoților de smartphone-uri. Cum Iphone-ul este unul dintre cele mai căutate bunuri de către ”amatorii” de astfel de activități, Apple s-a gândit la mai multe metode prin care să ajute pe victimele unui astfel de furt. Cu toate acestea una din aceste metode riscă să creeze multe controverse.

Aplicația care te urmărește

Americanii au înregistrat patentul unei aplicații care va băga frica în utilizatorii neautorizați. Aceasta vine încorporată în smartphone și atunci când e activată va funcționa ca un veritabil ”detectiv biometric” și va colecta informații despre persoana care folosește fără autorizație device-ul. Apple consideră că o astfel de aplicație va ajuta nu doar la depistarea hoților, dar și la prevenirea multor infracțiuni.

Aplicația nu va intra însă foarte curând în folosință până ce compania nu va fi sigură că totul e în regulă din punct de vedere legal. Multă lume consideră că această aplicație depășește sfera protecției dispozitivului și poate crea un precedent periculos. Cei de la Apple vor să se asigure însă că vor beneficia printre primii de viitoarele tehnologii de securitate.

Tu ce crezi, ai folosi o astfel de aplicație?

Surse foto: 1, 2.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.