Nu vă supărați, cât e Bufnița?

1

De pe imprimeurile cool ale pernuțelor, gentuțelor, umbreluțelor (și lista diminutivelor poate continua) bufnița coboară în casele noastre. În unele case cu tot cu pene, pentru că designerul Bogdan Moga a creat primul Buhaus pentru puiul de bufniță salvat și adus într-un apartament din București de prietenii lui.

Bufnița premiată

Buhaus e o derivare haioasă de la Bauhaus (știți voi, școala germană care a dat numele stilului cât mai curat, geometric în arhitectură și design). Și, în 2014, bufnița designish și-a trecut în palmares un premiu – Bronze - la competiția internațională A’ Design Award, una dintre cele mai mari din lume. De fapt, datorită acestei competiții l-am și cunoscut pe Bogdan. Lampa lui, Beacon, a câștigat Silver Award la ediția din 2013, iar în anul următor a fost expusă la Romanian Design Week.

Buhaus-ul deco

Pe când unii dintre noi se pregăteau de vacanță de vară, în iunie, Bogdan și-a lansat site-ul Unikoti.com, unde-l găsiți nu doar pe năstrușnicul Buhaus, ci și piese din lemn, impecabil lucrate de fratele său – Florin Moga, și o lampă – nu Beacon, ci F. ;)

Surpriza noastră a fost să-l (re)descoperim pe Buhaus atât de frumos pictat de artiștii Agi Adrian Iota și Adrian Isaia. Și, cu ajutorul lui Bogdan, să-l vedem distribuit în atâtea scenarii prin casă… și prin pădure, care ne-au dat idei.

Nu știm despre voi, dar noi am vrea măcar o bufniță pe hol. Fără pene. ;)

Bogdan este un designer de experiențe, căci trecutul lui profesional include de la anii de Art Director în agențiile mari de publicitate din București, până la soluțiile de comunicare ce surprind brandurile cu care lucrează. Mai multe pe bogdanmoga.com.

Fotografii: prin Bogdan Moga

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
Florian Irinel
Nu te supăra varule, cât e bufniţa? :D

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.