NEW MUSIC: Care ar fi câteva dintre cele mai interesante albume din 2016 (2)

Spuneam că revenim cu alte albume ale anului care merită ascultate și cumpărate. Iată încă o listă scurtă de reținut.

6. Frank Ocean “Blonde” 20 august 2016

Vânzări de peste două milioane de dolari în prima săptămână pentru albumul lui Frank Ocean lansat în august. No.1 atât în Billboard 200 din Statele Unite, cât și în UK Top 40 albumul are un sound interesant într-o combinație de sunete clasice și moderne, cu o voce care mie îmi amintește de R Kelly sau Boyz II Men.

7. The 1975 “I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it” 26 februarie 2016

Albumul celor de la The 1975 era așteptat și de noi la Summer Well în vara asta, însă până la urmă ei n-au mai ajuns dar ne-am bucurat de Milky Chance și Crystal Fighters în locul lor. Cum sună totuși cei de la The 1975 în 2016? Foarte pop-rock și cu un titlu de album probabil dintre cele mai lungi al vreunui album în istoria muzicii. Una peste alta, buna dispoziție vine de la sine ascultând muzica lor.

8. Blood Orange “Freetown Sound” 27 iunie 2016

Dacă citești printre rândurile albumului celor de la Blood Orange regăsești cumva un strigăt de disperare despre lumea în care trăim, cu toate lucrurile bune și rele pe care ni le aduce. Muzical are ritm, e diafan și profund. Luați și ascultați pe indelete noul lor album.

9. James Blake “The Color in Anything” 6 mai 2016

Răsplătit cu premiul “Mercury” pentru albumul său precedent numit “Overgrown” din 2013, James Blake revine în anul ăsta cu un al treilea material care pare mult mai lucrat și mai matur. Deși ai zice că live nu poate fi cine stie ce experiență, eu am avut o mare surpriză atunci când l-am văzut cu un show charismatic și profund. De ascultat și de văzut live mai ales.

10. Paul Simon “Stranger To Stranger” 3 iunie 2016

Paul Simon încă are vibe și energie. Ia și ascultă un album făcut de unul dintre cei mai importanți oameni din muzica americană din ultimii 50 de ani. Inainte de albumul ăsta eu auzisem ultima dată de Paul Simon atunci când m-am uitat la “Horace and Pete”, o miniserie realizată de Louis CK a cărui temă muzicală îi aparține lui Paul Simon. Îți recomand și albumul și serialul.

Oare ție ce album ți-a atras atenția anul ăsta?

Sursă foto: 1.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.