Londonezii dau joaca pe PC pe joaca în stradă…

… şi se mândresc de faptul că au reuşit să salveze Londra de invazia lui Cthulhu!

Jocul se numeşte Shadow over Southwark şi este creat de Fire Hazard Games. Zeci de londonezi s-au înscris la ediţia de anul acesta pentru a-şi scăpa oraşul de vizitatorii nepoftiţi. Regula spune că, pentru a lua parte la acest joc imersiv, tot ceea ce trebuie să faci este să ai un grup de prieteni alături de care să te plimbi –uneori chiar să fugi – noaptea prin parcuri pentru a descoperi indicii care să vă ajute să dejucaţi o conspiraţie diavolească.

Tentaculele cthulhiene scot apa din tine

Semnatarul acestui articol a povestit propria sa experienţă în parcul Southwark: „Acum câteva nopţi, am fugit urlând de tentaculele cthulhiene. Când am ajuns la aproximativ 100 de iarzi de bestiile care mănâncă suflete – n-am mai alergat atât de mult sau atât de repede de când eram în şcoală! – mi-am tras răsuflarea şi m-am reîntors în luptă. La urma urmei, ăsta-i motivul pentru care am fost invitat în Southwark de la bun început: să închid portalurile folosite de monşti veniţi din altă dimensiune”.

Vânătoarea pe echipe

La joc iau parte mai multe echipe, care au între 2 şi 6 oameni şi care, practic, se întrec între ele pentru a descoperi cât mai multe indicii şi a le descifra. Fiecare indiciu dezlegat aduce echipei un punctaj şi lupta este acerbă până în momentul în care îşi fac apariţia acele creaturi neomeneşti şi taberele se unesc. Fiecare jucător primeşte de la organizatori câte o amuletă, care conţine un emiţător Bluetooth 4.0 LE care transmite continuu numărul de identificare al jucătorului către centrul de comandă. La rândul lor, „creaturile diavoleşti”, care de fapt sunt actori costumaţi, sunt şi ele echipate cu tot felul de dispozitive şi multe, foarte multe baterii pentru a crea un sentiment de autenticitate.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.