Iată ochelarii care te orbesc pentru a te salva de oboseală

Ești dependent\ă de tehnologie? Stai toată ziua cu ochii în ecranul smartphone-ului, sau al laptopului? Nu te poți desprinde de televizor și devorezi Netflix-ul ori HBO GO? Nu e nici o problemă, cineva s-a gândit și la ochii tăi din ce în ce mai obosiți.

Nu e de glumit cu ”Sindromul Calculatorului”

Un student de 28 de ani din New York s-a gândit că în ultimii ani, din cauza evoluției tehnologice, tot mai mulți oameni pierd mult timp în fața monitoarelor sau a ecranelor digitale, iar ochii devin din ce în ce mai obosiți și poți suferi efecte adverse. De aceea studentul s-a gândit la o soluție pentru cei mai dependenți dintre noi. A inventat niște ochelari speciali, pe numele lor ”Screeners”.

Te ”orbesc” când ți-e lumea mai largă

În principiu e vorba de niște ochelari cu un webcam incoporat. Lentilele sunt dintr-un plastic prin care trece o încărcătură electrică, astfel devenind transparente. Camera detectează însă când stai în fața unui monitor digital și, după un anume timp, când ochiul devine obosit, taie curentul iar ochelarii devin opaci. Acesta e semnalul că a venit momentul să faci și altceva.
”I-am creat pentru a mă amuza de lumea care nu face altceva decît să stea cu ochii pe ecrane” a spus tânărul inventiv. Tu ce crezi, ți-ar folosi o astfel de pereche de ochelari? :))


Sursă poză: 1.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.