Grădinile CRESC la tine acasă

Săptămâna trecută am fost martorii creației unei minigrădini suspendate pentru apartament. Am participat la un workshop CRESC și ne-am minunat cum poți construi & agăța minigrădini care-ți înverzesc casa.

Kokedama

Pe scurt, este demonstrat că ne simțim mai bine în spațiile conectate… nu neapărat la internet, ci la natură. Mai greu de adus natura în locuri ce numără maximum câteva zeci de metri pătrați, cu vedere la blocuri de ciment. Așadar mizezi pe intruziuni ingenioase. Japonezii au și un termen pentru asta – Kokedama. Mici ecosisteme de agățat acasă. Plantele cresc din mingiuța de pământ acoperită cu mușchi, compoziția se înfășoară cu ață și se continuă cu o agățătoare.

Iată câteva exemple superbe de Kokedama aplicată în decor:

Cine este CRESC?

Până săptămâna trecută nu știam că și în București cineva creează Kokedama. Până când am cunoscut-o pe Ana Constantinescu, care purta la gât un superb colier viu: o plantă aeriană (!).

“Acest proiect a început ca o metodă personală de vindecare prin natură și meșteșug. Îmbinând dragostea pentru plante si studiul DIY s-a dezvoltat ca un experiment pentru metode noi și alternative de a include plante și medii naturale în cotidian.”, spune Ana.

O kokedama pentru la tine acasă costă între 80 și 150 de lei. Iar un colier cu plantă vie, 100 de lei. Ana creează și terarii, și rame cu plante (tablouri verzi&vii de pus pe perete). Musai să le vezi pe toate pe cresc.studio.

Le poți comanda prin pagina de facebook.

Surse foto: Eluxemagazine.com,  CRESC Air Plant Pendant și CRESC.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.