Gadgeturile astea se pot încărca cu energie de la oameni

Nu e așa că te enervează atunci când gadgetul tău favorit rămâne fără baterie? Ei bine, venim cu niște variante foarte cool...și care mai au un avantaj: se încarcă folosindu-se de energia kinetică eliberată de oameni. Aceasta e una din cele mai mari surse de energie regenerabilă care a rămas de exploatat și, în plus, te și încurajează să faci mișcare așa că, toată lumea câștigă. Nu? :)

Să vină maratonul

Îți place să te menții în formă și să alergi, dar vrei să eviți aglomerația din parc? Acum ai gadgetul potrivit ca să îți faci ședința de jogging seara sau dimineața, înainte să se lumineze. Million Mile Light este visul oricărui alergător: un dispozitiv LED mic care se încarcă din energia emanată de alergător și așa vei fi vizibil și vei evita un potențial accident. Nu mai spunem că dispozitivul are o durată de viață de 100.000 de ore.

Dacă îți place însă mersul cu bicicleta, ei bine, avem și pentru asta o soluție. Mexicanii de la Bambootec au creat un smart bike ce folosește energia generată de pedale pentru a încărca un adaptor la care poți să îți conectezi smartphone-ul ori alt gadget. În plus ai și un monitor micuț care măsoară viteza și distanța. Cine mai are nevoie de sală, nu? :) Și să nu uităm de cadrul din bambus care îi dă un aspect și mai cool.

Dance all night long. :)

Energy Floor este sigur viitorul în materie de cluburi. O să fie foarte tare să mergi cu prietenii să dansezi toată noaptea și să știi că ai și generat energie curată nu? Te distrezi și salvezi și mediul în același timp.

Un mall special

Pe pariu că la asta nu te așteptai. În curând o să te plimbi prin mall-uri care își vor genera singure energia...cu ajutorul tău. În Africa de Sud deja există, un astfel de complex are portiuni în care podeaua captează energia eliberată de clienți.

Ție care ți se pare cel mai tare? Și ce alt gadget ai vrea să vezi că beneficiază de energia ta?

Surse foto: 1, 2, 3.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.