Se apropie sărbătorile de iarnă şi, odată cu ele, vin şi reducerile. Putem astfel cumpăra jocurile pe care nu ni le-am permis atunci când au fost lansate, iar eu una de-abia aştept să joc Deus Ex Mankind Divided – asta doar dacă va fi inclus în lista de sale din decembrie. Tu pe ce titluri aştepţi să pui mâna?
Ţi-ai pus bani la ciorap?
Nu ştiu cum e la tine, dar la mine economiile se duc în doi timpi şi trei mişcări în timpul celor câteva zile de reduceri de iarnă. Totuşi, sunt economiile mele şi-mi permit să le cheltuiesc pe ce doresc. Şi asta îmi aminteşte de câteva cazuri pe care le-am citit de-a lungul vremii despre cei care scot din buzunarul lor sau al altora sute, chiar mii de dolari pentru a cumpăra obiecte într-un joc. Diferenţa e că, atunci când cumperi un joc, te bucuri de el şi singur şi, după caz, alături de prieteni. Îl joci cap-coadă pe orice dificultate, în orice moment al zilei/nopţii şi trăieşti o experienţă unică. Atunci când dai bani reali pe un obiect virtual de design sau de îmbrăcăminte pentru un personaj, satisfacţia nu mai e la fel de mare.
Mii de dolari de la părinţi date de copii pe obiecte virtuale
E tentant să arunci cu banii în toate direcţiile, mai ales când nu sunt ai tăi, aşa cum a făcut Faisal Shugaa, care, la vârsta de 7 ani, a dat iama în contul tatălui său ca să-şi cumpere dinozauri şi alte upgrade-uri pentru parcul său din Jurassic World. A cheltuit 6.000$.
Cameron Crosson (13 ani) şi-a cumpărat nu doar jocuri cu banii luați de la tatăl său poliţist, dar şi obiecte în unele jocuri. Şi asta în câteva rânduri. Cameron a spart 4.500$ în jocuri precum Nova 3, Gun Bros 2, Gun Builder, Infinity Blade şi Plants vs. Zombies.
Jordan Bruce (18 ani) i-a furat tatălui său portofelul şi a cheltuit, de pe cardul de credit, suma de 1.800$ pe skin-uri de Counter-Strike: Global Offensive, cu care a pariat pe site-uri specializate, pentru a obţine profit.
Lance Perkins (17 ani) a primit cadou un card de credit, cu menţiunea explicită din partea părinţilor „să-l folosească doar în caz de forţă majoră”. O idee bună, numai că Lance a folosit toţi banii – 5.300$ – în FIFA 16.
Nu ştiu cine deţine recordul în materie de „distracţie pe banii altora”, dar cu siguranţă că un puşti belgian se află în top 5. Pentru că, în doar 3 luni, a cheltuit 46.000$ în jocul Game of War: Fire Age.
Acestea fiind spuse, cât ai de gând să cheltuieşti la sale-ul de sărbători şi pe ce?
Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.