De la 2D la 3D cu mobilierul care-ți salvează spațiul

Jongha Choi este un designer din Korea care se joacă cu percepția noastră asupra imaginii și dimensiunilor. A studiat și sculptură, în Korea, și design, în Olanda. Iar colecția sa De Dimension_From 2D to 3D revoluționează felul în care privim mobilierul.

Pare o instalație cool dintr-un muzeu de design sau o animație, însă e vorba de piese cât se poate de practice și rezistente: toate sunt din aluminiu și se pliază, devenind “tablouri” colorate pe perete. Pe lângă jocul studiat și impecabil orchestrat, de la 2D la 3D, acest tip de mobilier ar face minuni în spațiile noastre. Foarte posibil ca Jongha să fi fost inspirat de rigoarea interioarelor asiatice.

De Dimension_From 2D to 3D a fost expusă anul acesta, în primăvară, la Milan Design Week. Sperăm să auzim cât de curând că urmează să intre în producție și poate fi comandată. Va schimba nu doar felul în care privim mobilierul, ci și spațiul. Cât despre economia de resurse pe care o propune, din nou chapeau bas: aluminiul este unui dintre cele mai folosite metale de pe planetă, este extrem de rezistent și ușor, ceea ce scade simțitor tot ce înseamnă cost de transport.

Sursă fotografii: prin JonghaChoi.com.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.