Day 4 – Goodbye Electric Castle „It’s been emotional!”

Ultima zi de festival a adunat peste 41.000 de oameni pe domeniile Castelului din Bonțida, ridicând numărul total al participanților la această ediție la peste 150.000.

Cele 9 scene au găzduit peste 250 de artiști, îmbinând muzica electronică, rock-ul, jazz-ul, reggae-ul și muzica simfonică (a Operei Maghiare de la Cluj). EC2017 a fost o experiență unică și abia așteptăm să vedem ce ne pregătesc organizatorii pentru anul viitor!

Ziua 4 a fost una cu adevărat Electrică și Eclectică, demnă de un final grandios.

Pentru noi, povestea a început la scena Hangar unde, ca în fiecare zi, a fost rândul câștigătorilor concursului pentru Newcommers să zguduie Castelul. Duminică a fost ziua bucureștenilor de la Gray Matters care au pregătit un show pe măsură. Cei patru au umplut scena și au mișcat-o din temelii. Sound-ul „electronic rock, mai alternativ sau mai metal” a atras o mulțime de curioși în fața scenei. Următorii în Hangar au fost clujenii de la Diamonds Are Forever, cele două trupe dând start-ul celei mai rock dintre cele 5 zile de festival.

Nici nu am apucat să ne dezmeticim prea bine că a venit momentul să fugim spre Scena Principală pentru a îi vedea în acțiune pe veteranii de la House of Pain. We jumped around, we jumped up and jumped down pentru ca băieții au venit la EC într-o formulă care i-a inclus pe toți membrii originali și au pus în scenă un show demn de cei 25 de ani de activitate!

După House of Pain a venit rândul băieților de la Șuie Paparude să electrizeze Castelul. Publicul, români și străini deopotrivă, a avut șansa de a vedea pe scenă o trupă mare cu un show pe măsură. Suntem mândri că băieții sunt „de-ai noștri” și suntem siguri că ne vom lăuda nepoților cu trupa asta, peste ani!

Noi am avut șansa să îl și cunoaștem pe Trentemøller (stay tuned for the 10 questions), un artist complex, multipremiat, care a trecut de la indie-rock la muzică electronică. Danezul ne-a dezvăluit câteva dintre secretele din spatele muzicii lui – și nu ne miră deloc faptul că show-ul lui a fost unul dintre cele mai spectaculoase din punct de vedere muzical. Nu degeaba piesele lui au ajus pe locul 1 în topurile internaționale într-un timp record! Andres Trentemoller (care e un om foarte fain) ne-a dezvăluit că a atins deja 72 de concerte în Europa, Asia și America, doar anul acesta și că abia așteaptă să se întoarcă acasă „în peștera lui” pentru a lucra la următoarele materiale. Artisul ne-a împărtășit și câteva sfaturi pentru muzicienii aflați la început de drum! 

Franz Ferdinand au fost următorii pe Scena Principală. Băieții au deschis concertul cu unele dintre cele mai cunoscute piese: Matinee și Take Me Out. Am ascultat și câteva piese de pe albumul nou care urmează să apară și sună foarte bine! Noi ne-am dezlănțuit în public, ne-am încins la dans și nu ne-am oprit decât o oră și jumătate mai târziu, când, cu un gust amar, am conștientizat că Ziua 4, respectiv ediția de anul acesta Electric Castle, se apropie de sfârșit. 

Ultimul pe Scena Principală (însă nu cel din urmă) a fost dj-ul canadian Deadmau5, care a pregătit pentru EC un show complex, atât prin muzică cât și prin efectele vizuale care au pus în valoare sistemul (impecabil) de sonorizare și uriașul ecran cu LED-uri de 600 de metri pătrați. Albumul nou sună foarte bine! „We danced our pain away” triști că festivalul se apropie de sfârșit, dar încântați că am avut șansa să facem parte din această experiență unică.

Printre altele, ne bucurăm că am participat puțin și la restaurarea Castelului Banffy. Din donațiile strânse anul trecut au fost reparate acoperișul castelului și grajdurile. În plus, ediția de anul acesta a fost una „Zero Waste”: peste 90% dintre deșeuri fiind colectate corespunzător pentru reciclare! 

Electric Castle 2017 – It’s been emotional! See you next year, come rain or come shine!

 
 
 

Surse photo: Razvan Leucea | http://www.monolitstudio.ro/ 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.