Cum să te dai în spectacol la petreceri

2

Nu știu cum se face, dar de fiecare dată când mă duc la un party, se lasă cu...bătaie. Nu te gândi la răni deschise și ochi vineți, că nu despre asta e vorba. Ci despre bătaia pe canapea... în jocuri de fighting.

Oricât de răsărite ar fi și oricât de mulți invitați ar avea, la majoritatea petrecerilor apare această ocazie menită să hrănească egourile. Fie că e vorba de Mortal Kombat, Injustice, Street Fighter sau Tekken, întotdeauna se vor găsi doi să zică: „Te fac un meci?”. Și așa începe totul: doi își aruncă mănușa, ceilalți fac cerc în jurul lor și-și dau cu părerea care va fi câștigătorul, apoi se laudă că ei sunt mai buni și cer să participe la lupte. Mereu de întâmplă asta. Pentru că jocul de pe ecran este un spectacol în sine nu doar pentru jucători, dar și pentru audiență.

În anii ‘90, au apărut ca ciupercile după ploaie sălile cu aparate automate pe care rulau, printre altele, Samurai Showdown ori King of Fighters. Mai târziu au venit și Mortal Kombat și Street Fighter. Băgai fisa și jucai până pierdeai, apoi încă o fisă și continuai. Dacă rămâneai fără bani, dar voiai să asiști la un meci, trebuia să-ți faci loc prin mulțime – pentru că în fața fiecărui aparat exista, de regulă, lume strânsă buluc.

Nu a durat mult până când dezvoltatorii de jocuri de fighting să-și dea seama că titlurile lor nu trebuie să fie doar o simplă împărțire de pumni, ci una care să atragă și ochii spectatorilor. Așa au apărut combo-urile diversificate, animațiile care se întâmplau în fundal, interacțiunea cu obiectele din scenă, loviturile superdevastatoare care-i răpun pe inamici și fatalitățile care-i trimit pe lumea cealaltă. Aceste ultime două tipuri de lovituri – ultimatele și fatalitățile – reprezintă apogeul spectacolului.

La petrecerile noastre, spectatorii nu așteaptă niciodată deznodământul luptei, ci timingul și impactul ultimatei. Urmărești un meci, observi mișcările celor doi luptători și trăiești cu intensitate fiecare lovitură, dar ochii tăi sar mereu spre bara care arată cât mai este până la ultimată. Uite un exemplu în videoul pe care ți l-am pregătit și care reprezintă un montaj din Injustice 2, făcut de NetherRealms Studios (responsabil de resuscitarea francizei Mortal Kombat). Ia un Beck’s lângă tine, fă-te comod și lasă spectacolul să ți se deruleze în fața ochilor.

Așa-i că ți-am făcut poftă de un party? Nu mai sta pe gânduri, dă un share la acest material și întreabă: „Cine se bagă la un Injustice 2?” Game on!

Acest articol are 2 comentarii. VEZI COMENTARIILE
PERDUS Valentin
Aceste lucruri sunt reale și indirecte spuse,  aștept sa cunosc. 
Dariescu Constantin
frumos

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.