Cu perechea de pantofi potrivită poți cuceri lumea. Dar de șosete nu zice nimeni nimic?!

Șosetele colorate, cool sunt de ceva vreme trademark-ul celui care ține la stil, chiar și când intră rapid într-o pereche de blugi și teniși pentru o plimbare în oraș. Le știi, sigur la porți, dar ce poate nu știai e că sunt creatori de la noi care la produc. Și sunt foarte COOLorate!

Pe unul dintre ei e posibil să-l fi văzut pe posterele Bucureștiului Întreprinzător. E vorba de Bogdan Voiculescu, fondatorul Madam Mitza, șosete nu doar pentru bicicliști, cum ar lăsa să se înțeleagă logo-ul, ci pentru toate zilele. Sunt foarte rezistente, și o spunem din experiență, iar pe site găsești tot felul de oferte de împărțit cu… jumătatea. ;)

Când o pereche = 3 șosete

Șoseta 3 vine cu soluția reîntregirii perechii, chiar și când o desperecheată mai șucară… dispare. Sunt creativi români care au și “imortalizat” acest moment cu care toți ne confruntăm pe acasă. Iată două situații de viață.

  1. Un “monstruleț” al casei, sub formă de sticker, care întruchipează forța necunoscută ce face să ne dispară șosetele prin colțuri nebănuite. Semnat de Printoteca.

     

  2. O ilustrație în care ne recunoaștem, încercând să găsim perechea, în special când ne grăbim cel mai tare, pentru tot felul de despechereate, prin sertar uitate. Semnată de Georgiana Chitac, prin Colorhood.

Revenind la Șoseta 3, Bogdan Ferariu (creatorul acestui nou brand) și-a propus să nu rămâi într-o șosetă când ți-e lumea mai dragă. O pereche egal întotdeauna 3 șosete. Ca să ai lumea la picioare, nu să cauți prin sertare. Șoseta 3 a apărut pe piața de la noi în 2015.

Stereo Socks au fost, din câte știm noi, primul brand de șosete cool produse în România – din 2013, mai exact. Designul lor este semnat de Milos Jovanovic. Designerul sârb trăiește deja de câțiva ani buni în București, dar are un complice în Zurich - pe Salome Rinderknecht, Zurich-ul fiind celălalt punct de lucru al studioului. Foarte probabil să le fi văzut creațiile pe la târguri și expoziții de design din București.

Șosetele sunt produse de o fabrică din Transilvania, ce face asta încâ din 1927. Și pot fi comandate online.

Șoseta din folclor

Dar de o pereche de șosete neaoșe, de lână, ce ziceți? Ok, nu să le purtați prin oraș, dar acasă, serile, cât de bine fac! Nu puteam să nu vorbim, la capitolul șosete Made in RO, de Made in Roșia Montană, brandul local și magazinul on-line menit să susțină artizanii acestei zone defavorizate. Buy local, e cel mai sincer îndemn. ;)

Cum folcloru-i oxigen pentru un popor astmatic…

Și cum tradiția e la baza multor creații contemporane, încheiem cu șosetele UFOlk, de la Culture Soup, cu motive tradiționale digital reinterpretate.

Sursă fotografii: prin Madam Mitza, Șoseta 3, Stereo Socks, Made in Roșia Montană, Culture Soup.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.