CES 2017 a fost mai tare ca Moș Crăciun, ne-a adus numai bunătăți

Nu e așa că luna ianuarie e cea mai tristă din tot anul?

Ne-am bucurat de sărbători, de cadourile de Crăciun, de vacanță – să nu uităm de toate bunătățile de pe mese :D - dar, odată cu ianuarie ne întoarcem cu greu la muncă și la viața de zi cu zi. Trist? Ei bine, nu trebuie să fie chiar așa. Stați să vedeți ce noutăți vă prezentăm de la CES 2017 (Consumer Electronics Show).

Un laptop pentru viitor

Pentru gamerii înrăiți, dar și pentru fanii VR, ACER vine cu un laptop care vă va da pe spate. Denumit project Valerie, gadgetul vine cu TREI display-uri!

Fiecare este de 17,3 inch, includ NVIDIA G-SYNC și NVIDIA Surround View la 180 de grade. Să nu uităm nici suportul pentru HTC Vive sau Oculus Rift. Încă nu au fost oferite prea multe informații, dar sigur acest device va avea un succes mare printre gameri.

Surprize de la Samsung

Nu putem să nu menționăm și The Notebook Odyssey, primul laptop dedicat gamingului de la compania coreeană. Poți alege varianta de 15 inch sau cea de 17, dar ambele au o configurație de vis: procesoare Intel I7, NVIDIA GTX1050, iar memoria poate suferi un upgrade până la 512 GB SDD și un 1TB HDD.  Dacă mai zicem că poate funcționa și ca tabletă? Rock On :)

Uite televizorul, nu e televizorul

Am mai vorbit de conceptele de televizoare transparente de la Panasonic sau Samsung, dar LG a dat lovitura la Las Vegas cu al său LG Display, cu adevărat un televizor futurist, care te va face să pui banul deoparte de acum. Este un OLED special, conceput ca lumina să treacă prin el și, când este oprit, e transparent total. Rezoluția este Full HD, iar dimensiunea ecranului este de 55". Nu vă așteptați însă la rezoluție 4K, pentru că aceasta ar interfera cu transparența televizorului.

A zis cineva 4K? 8K e viitorul!

Ne putem lua la revedere de la 4K, tocmai când începusem să ne obișnuim. HDMI Forum ne va aduce versiunea 2.1 ce va suporta 8K și cabluri ce vor suporta transfer de date la amețitoarea viteză de 48 GBPS. Nu vă speriați, vor fi compatibile și cu televizoarele pe care le aveți, deci nu trebuie să schimbați nimic. Dar există content pentru 8K (7680x4320 pixeli)? Ei bine, va exista. Primul exemplu e Guardians of Galaxy 2 de la Marvel. Așa că, pregătiți-vă!

CES 2017 a avut și alte suprize, de care vom mai vorbi în săptămânile viitoare. Dar pănă atunci, după cum vedeți, viitorul sună și se va vedea foarte bine :)

Sursă poze: 1, 2, 3, 4.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.