Cele 4 zile de vară pe care n-ai voie să le ratezi

1

Vara lui 2016 va fi cu siguranță una plină de concerte și evenimente de amploare, dar topul lor începe cu o experiență pe care sigur nu vrei să o ratezi: Electric Castle e singurul festival unde, vreme de 4 zile, poți fi regele unui castel medieval în timp ce-i asculți pe unii din cei mai cunoscuți artiști din lume. 

Ce e interesant la Electric Castle e că te vei simți bine indiferent dacă ești fanul muzicii electronice, îți place rap-ul sau te rupi doar pe rock. Line-up-ul de anul acesta confirmă că „electrică” e atmosfera în sine, fiindcă artiștii de pe afiș sunt atât de variați și originali, încât nu ai nicio șansă să stai jos și, cu atât mai puțin, să îți mai bați capul cu etichete. În plus, petreci 4 zile pe domeniile castelului Banffy, supranumit „Versailles de Transilvania” pentru splendoarea lui barocă. E un monument istoric ajuns în ruină pe vremea comuniștilor și care acum, an de an, e reabilitat și restaurat, inclusiv prin contribuția celor care vin la festival.

Skrillex, Kalkbrenner, Sigur Ros…

180 de artiști, 8 scene și 4 zile de distracție full-time înseamnă că singura problemă pe care o ai la Electric Castle e să îți găsești timp să dormi. Cap de afiș e Skrillex, pentru prima dată la un festival în România, un artist care a evoluat de la rock la dubstep și pe drum a câștigat vreo opt premii Grammy, plus câteva titluri de „artist of the year”, în ciuda celor care în continuare nu înțeleg „de ce aia-i muzică”. Dacă nu ești printre ei, știi că Skrillex și Elliphant au colaborat la „Spoon me” și, da, Elliphant va avea propriul concert la EC 2016.

În terminologia deja complicată a muzicii electronice, Paul Kalkbrenner a reușit, prin showurile lui, să impună o nouă titulatură. Kalkbrenner este un „live act” și unul dintre cei mai puternici artiști de pe scena techno, cu fani în toate colțurile lumii. În turneul început anul acesta, Kalkbrenner a venit cu un nou concept de show ce va fi prezentat și la Electric Castle 2016.

RUSKO, un nume foarte dorit de publicul din România, va ajunge să-și onoreze promisiunea făcută în urmă cu 2 ani când, din motive medicale, a trebuit să anuleze în ultimul moment, concertul programat la Castelul Banffy.

Sigur Ros s-ar putea să nu fi ascultat până acum, deși sunt o trupă-fenomen pe afară, și asta pentru că e greu să înțelegi o trupă care își inventează propria limbă pentru a se exprima exact așa cum își dorește. Dar e foarte simplu ca ritmurile lor să îți meargă direct la inimă, ceea ce elimină din start nevoia de traducere.

Secrete din zona alternative metal

Pentru prima dată în România, Bring Me The Horizon (BMTH) este pentru întreaga scenă muzicală din lume dovada că stilul metal nu se învârte doar în jurul monștrilor sacri de pe vremea parintilor. Alternative metal și mult experiment în zona electronică fac din BMTH un headliner parcă special creat pentru castelul electric.

Misterioșii de la BASTILLE vin la Bonțida să își dezvăluie secretele de pe cel de-al doilea album. Membrii trupei n-au vrut să zică mai nimic despre el, nici măcar numele, așa că la festival vom fi printre primii care putem descoperi mai mult decât cele 2 minute pe care le-au urcat până acum pe YouTube.

Artiști români? Coma, Alternosfera, Aria Urbană, Blanilla și orchestra lui zburătoare pe beat, Macanache, plus câștigătorii unui concurs în care publicul și-a ales preferații pe care voia să-i vadă pe scenele de la castel.

Am mai zis de atmosferă?

Dincolo de muzică, ce ne-a plăcut cel mai tare la edițiile din anul trecut e că poți fi tu însuți; la Electric Castle toată lumea se înțelege cu toată lumea și te acceptă exact așa cum ești, fiindcă, deși vei vedea destule ținute fashion și teniși trendy, nu te judecă nimeni în funcție de ele. Așa că, dacă vrei să petreci patru zile îmbrăcat într-o banană, go right ahead! Te poți ascunde în hide-out-ul din pădure, te poți relaxa în una din nenumăratele zone special amenajate sau răsfăța în food-court, iar când vrei adrenalină, secțiunea de sporturi extreme e la două roți distanță.

Că e rap, electro sau rock, Electric Castle e cel mai bun prilej de a întâlni oameni care au toate șansele să-ți devină prieteni după prima din cele patru zile și de a face noi descoperiri muzicale.

Și la ce e bună vara, dacă nu pentru experiențe noi, pe care să le ții minte o viață?

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
Flori Dumitrache
Super tare

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.