Ce albume noi s-au lansat vineri și ne-au atras atenția?

De la AlunaGeorge și Tinie Tempah până la Madeleine Peyroux și chiar Led Zeppelin, avem ca de obicei o săptămână de septembrie plină de muzică nouă pentru toate gusturile și generațiile. O să povestim puțin despre albumele care mi-au atras atenția și pe care te invit să le asculți.

AlunaGeorge – “I Remember” – Al doilea album al celor de la AlunaGeorge pare mult mai potrivit pentru radio și cluburi decât primul material. Prefațat în februarie de single-ul pe care îl ascultăm aici, albumul propune câteva colaborări interesante aducând o combinație de voci și stiluri numai bune pentru noul val de electro.

Tinie Tempah – “Youth” – Cu Tinie Tempah știam că ne vom întâlni în toamna asta după ce anunțase înca din primăvară un nou material. Artistul cu cele mai multe single-uri number 1 în Marea Britanie din 2010 până astăzi ne-a surprins la începutul anului când, într-un interviu pentru The Telegraph, spunea că visul său a fost să devină contabil și nicidecum rapper. Contabil?! Nu glumea se pare. :) V-am lăsat aici “Girls Like” ca să gustați din noul album.

Sin Fang – “Spaceland” – Așa cum sună chiar din titlu, albumul Sin Fang sună ca o călătorie virtuală în spațiu. În iulie 2016 single-ul “Candyland” pe care apare și Jonsi de la Sigur Ros (văzuți la EC) anunța lansarea albumului care a venit acum, o producție 100% islandeză cu aerul diafan ce aduce a atmosferă nordică în combinație cu beat-uri europene.

Madeleine Peyroux – “Secular Hymns” – Pentru albumul cu numărul opt Peyroux propune o colecție de interpretări acustice și electrice ale unor cântece celebre, de la  John Greer & the Rhythm Rockers "Got You on My Mind" din 1951, Tom Waits cu "Tango Till They're Sore" sau cântecul lui Allen Toussaint "Everything I Do Gonh Be Funky (From Now On)" până la "More Time" al lui Linton Kwesi Johnson căruia îi dă un aer apropiat de Bob Marley în cel mai frumos stil raggae. Dacă vrei o combinație de ritmuri diferite și o voce unică încearcă albumul “Secular Hymns”.

Led Zeppelin – “The Complete BBC Sessions” – Ca aproape în fiecare săptămână avem parte și de o reeditare de colecție. Cu câteva cântece pe care le poți auzi în premieră și cu tot ce au înregistrat în studiourile BBC cei de la Led Zeppelin, albumul lansat vineri e de luat în seamă, de ascultat și de pus la colecția de muzică (deja) clasică.

Oare mi-a scăpat ceva interesant? Spune-ne și nouă dacă ți-a plăcut un album anume săptămâna asta.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.