Aerium - un proiect românesc cu plante aeriene și suporturi ingenioase

Gadget-uri, aplicații, softuri inteligente și design ergonomic, cam pe aici se învârt noile trenduri în 2016. Dar ce ai zice dacă ne-am întoarce puțin la origini și natură, la o alternativă inedită a clasicelor ghivece din balcon sau living, pe care le-ai văzut de mic la mama acasă, și ți-am spune că există the next best thing în lumea plantelor: plantele aeriene și terariile Aerium.

Sunt mici plante aeriene necondiționate de pământ, care se așază în nisip, pe pietre sau direct în suportul decorativ cu care vin și care se hrănesc cu particulele de praf și umiditatea existente în aer. Așadar, datorită frunzelor care stochează și absorb hrană pentru mai mult timp, nu va fi nevoie decât să le uzi prin pulverizare, cu apă stătută, o dată sau de două ori pe săptămână. Sau să le scufunzi din când în când într-un vas cu apă și să le ții vreo 15 minute. Au nevoie de un loc aerisit și luminos, o temperatura normală, la fel ca oamenii, dar trebuie ferite de razele directe ale soarelui, pentru a evita o posibilă ardere a frunzelor. Iar dacă pleci în vacanță, stai fară grijă, te vor aștepta cuminți și nevătămate. Am probat și confirmăm. :)

Am întrebat-o pe Ramona Bejan, autoarea proiectului Aerium, absolventă a facultății de biologie și pasionată de cele 500 de specii de terarii Tillandsia, cum ar defini acest experiment inedit și jucăuș al său. Ne-a răspuns așa:

“Aerium este parte natură, parte ştiinţă, parte creativitate şi rezonează întru totul cu personalitatea mea. Ştiinţific vorbind, un terariu este un ecosistem care se autosusţine. Estetic, este un peisaj în miniatură, o frântură de natură în interiorul unei case, o clipă de relaxare la birou.

Terariile Aerium au fost create în jurul unui concept minimalist, mergând pe ideea de a renunţa la clasicele ghivece în favoarea unor în grădini în miniatură care îşi crează un microclimat propriu.”

Iată cum Ramona a ajuns să creeze un design de obiect în sine, căci micile plante aeriene vin în recipiente-suport minimaliste care mai de care mai funky, produse local din sticlă, lemn de stejar sau ciment. Dacă îți cumperi mai multe, ai șansa să creezi o adevărată grădină în miniatură, care nu ocupă spațiu și este foarte decorativă. :)

O plăntută Aerium costă între 80 și 450 de lei, iar dacă ești curios să le vezi în realitate poți găsi o parte din ele și în Cărturești, Intro, Dizainăr sau La Maison des Jardins. Cel mai sigur, o poți contacta pe Ramona prin aerium.ro.

Sursă foto: 1, 2, 3.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.