Adio, Arme. O perspectivă.

Violența lumii contemporane ajunge la noi oricât de rotundă și perfectă e bula în care trăim. Că ne trece prin fața ochilor pe wall-ul de Facebook, că o auzim cum răzbate din fundal, când dăm drumul la televizor, sau când, pe stradă, aruncăm ochii pe prima pagină a ziarelor.

Pe fondul știrilor multe și recente despre ură și dezbinare, propunem o altă perspectivă asupra armelor - simbolul puterii și al violenței. Un fel de “Adio, Arme” pus la cale și cusut de artista Natalie Baxter, din New York.

Apel la Candoare

Proiectul ei, Warm Gun, nu este o segregare în bula-capcană pe care ne-o întinde de cele mai multe ori lumea digitală, ci un răspuns asumat la problemele actuale. Un apel la candoare, dacă vreți, la zâmbet, speranță și toleranță. “Armele” unei lumi pașnice.

Că Natalie Baxter este un artist implicat social și că acesta nu este doar un proiect decorativ nu o spune doar faptul că trăiește în agitatul New York. Ci și seria de steaguri dedicată Americii, cel mai recent fiind și cel mai sugestiv.

Dar să revenim la ce e mai important în mesajul ei. Reîntoarcerea la joc, la a împăca lucrurile cum copiii o fac cel mai bine: prin puterea imaginației și joacă. 

Putere = Inocență

O parte dintre arme, care, da, ne-au cucerit prin mix&match-ul foarte cool, s-au vândut deja. Ne-ar plăcea, recunoaștem, o astfel de armă pe canapea. Pentru că este un statement artistic, care pune sub semnul puterii alte valori: inocență, joc, creativitate, perspectivă, asumare, libertate, pace, frumos.

Sursă fotografii: prin NatalieBaxter.com.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.