Primul bec economic, de design, este Plumen

Ce faci cu becurile economice? Bine, cu siguranță le aprinzi. Dar în același timp le și ascunzi sub abajururi, pentru că arată destul de trist… ca să nu zicem ieftin. În plus, lumina lor rece nu-ți prea inspiră reverii în prag de seară în decor.

“Isn’t it strange that the bulb, an object synonymous with ideas, is almost entirely absent of imagination?” Se întreba cineva mai deștept ca noi. Și, dacă e să te gândești un pic, becul, fără de care n-am rezista, nu prea a avut parte de inovații la capitolul formă. A rămas cum îl știam.

Forma contează

Plumen pune, pentru prima dată, becul economic într-o lumină mult mai bună și, foarte important, mai caldă. Inovează forma – un bec este un obiect în sine, spun creatorii lui, trebuie să vorbim  despre design, așa cum facem cu toate obiectele din viața noastră.

A fost lansat în 2010 de compania britanică Hulger, ca în 2011 să fie numit “Design of the Year”. Este primul bec economic, de design, din lume, și se află deja în colecțiile muzeelor: MoMA, Cooper-Hewitt, V&A, Helsinki Design Museum, London Design Museum, Art Institute of Chicago.

Design = economie

Cu siguranță ți-au și ție luat ochii, prin oraș, instalațiile de becuri vintage de prin localuri, vitrine etc. Ai încerca așa ceva și acasă și, între noi fie vorba, e o idee foarte bună: ușor de pus în practică, grafică, ușor de mutat într-o altă scenografie, tot vorbeam de alegeri care să țină la mai multe mutări în viața omului.

Cu Plumen, nu ai nevoie de niciun alt abajur – becul face și este totul. Apoi, te ţine de 8 ori mai mult decât un bec normal şi îţi poate scădea factura cu până la 80 % (!) – dacă mulți dintre proprietarii de localuri și vitrine ar ști asta, Plumen ar fi mai prezent prin oraș.

Miniinstalație acasă

Un bec costă începând de la 22,95 lire, iar pe site găsești și pachete&oferte cu mai multe becuri. Instalația nu mai are nevoie decât de un fir textil, colorat.

În caz că deja ai căutat soluții, știi că un bec vintage, expresiv altfel, nu are un preț mic, nu este economic și ideal e să fie completat de un abajur sau de un suport care să-l pună în evidență.

Fii eco & smart!

Sursă fotografii: prin Plumen.com

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.