Un fan înrăit și-a transformat casa după jocul Zelda

1

Conceptul de smart house încă nu este unul foarte întâlnit în România, dar fără îndoială, acesta este viitorul. Deja avem smartphone-uri și Smart TV-uri, așa că ziua când ne vom transforma locuința într-un gadget mai mare nu e departe. Unii au luat-o însă înainte și vin cu idei care mai de care mai trăznite

Ca în palatul Zeldei

Dacă ești gamer nu ai cum să nu fi auzit de seria Zelda. Chiar dacă nu ești fan al jocurilor sau nu te împaci cu consola celor de la Nintendo, sigur ai avut sau ai vreun prieten îndrăgostit de universul fantastic și de aventurile lui Link și al prințesei Zelda. Ei bine, unul din cele mai bune titluri din franciză (pentru mulți cel mai bun) este „Ocarina Of Time” iar un fan înrăit al jocului a mers mai departe: și-a transformat casa în așa fel încât să controleze funcțiile locuinței sale cu ajutorul unei ocarine. Ați auzit bine, și-a construit un instrument muzical similar cu cel din joc.

Muzica deschide ușile... la propriu

Ocarina este un instument popular de suflat, care scoate sunete asemănătoare cu un fluier. Omul nostru și-a confecționat unul folosind un microfon, un Raspberry Pi și, așa cum zice chiar el, „puțină magie”. Cu ajutorul acestui instrument poate controla ușile, luminile, șemineul dar l-a adaptat chiar și la smartphone. Binențeles gama muzicală aleasă se regăsește în „Occarina of Time” și chiar respectă funcțiile melodiilor din joc: de exemplu „Sun Song” controlează luminile ori „Bolero of Fire” pornește șemineul.

Oamenii sunt încântați de invenția lui, dar se întreabă dacă acest sistem nu le ușurează treaba hoților. Ei bine, Allen este și un inginer priceput și sigur și-a luat măsuri de siguranță. În plus, nu e foarte ușor să înveți să cânți la ocarină și să și nimerești tonurile potrivite. Sigur hoții se vor lăsa păgubași repede.

Așa că, luați exemplu și gândiți-vă în ce mod v-ați putea transforma casa. Cum sună o temă „Diablo” ? Să auziți vocea lui Deckard Cain sfătuindu-vă să „stay away and listen” înainte să se deschidă ușile.

Surse poze: https://blog.hackster.io 
 

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
Andy Iulian
Asta inseamna ca un joc sa fie cu adevarat bun :)) 

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.