Tu ți-ai făcut o listă cu artiștii pe care nu vrei să îi ratezi anul ăsta la Electric Castle?

Putem număra orele rămase până la EC2017. Ediția de anul acesta se anunță spectaculoasă: peste 250 de artisti, 220 000 de metri pătrați de muzică, activități și relaxare. Scena principală, care are o deschidere de 80 de metri va fi dotată cu un ectran LED de 600 de metri pătrați, cu o rezoluție 8K!

“I’m ready to have my mind blown!”

Nu știu cum sunteți voi dar eu câteodată simt nevoia de puțină organizare așa că îmi fac liste și îmi place să le bifez. Este foarte important de subliniat că nu e bine să ne programăm chiar totul în viață! Trebuie să lăsăm loc și de surprize, însă puțină orientare nu strică niciodată, mai ales dacă nu vrei să ratezi ceva interesant.

Eu mi-am făcut o listă cu artiștii pe care știu deja că vreau să îi văd. Sunt sigură, însă, că voi descoperi alte multe proiecte interesante “la fața locului”. 

Ziua 0 – Miercuri

Claptone - Heartbeat ft. Nathan Nicholson 

“Is it a man? Is it a bird?” Am să încerc să răspund la întrebarea asta până la finalul zilei! Un lucru e sigur: misteriosul DJ și producător, din Berlin, se prezintă sub numele de Claptone și poartă întotdeauna o mască aurită cu un cioc lung și acuțit! Nu vreau să le ratez nici pe cele două dive care vor colora programul de warm-up, Mirabela Dauer și Corina Chiriac! Începe bine!

Ziua 1 – Joi

Moderat - Eating Hooks

Oficial, joi e prima zi de Electric Castle. Nu i-am mai văzut de mult pe Byron așa că i-am pus pe listă, mai ales că băieții vin pentru prima dată la Bonțida. Trebuie neapărat să îl prinzi pe Beardyman - Darren Foreman este un beatboxer, muzician și comediant, din Londra, specializat pe live-looping iar show-urile lui au întotdeauna o energie aparte. Sunt curioasă ce au pregătit Golan pentru concertul care o să incălzească publicul pentru Moderat, cel mai așteptat concert al serii. Modeselektor + Apparat = Moderat, considerat unul dintre cele mai bune proiecte de muzica electronică. Germanii au lansat in 2016 cel de-al treilea album (III) pe care îl vom auzi și noi, live! 

Slaves – Sockets 

Ultimii (pe lista mea pentru joi) sunt ‘punkiștii’ din Marea Britanie Slaves. Duo-ul, care a luat Anglia prin surprindere încă de la primul single, îmbină elemente de “old school british punk” cu riff-uri bluesy și mesaje puternice. 

Ziua 2 – Vineri

Fanfare Ciocarlia - Born To Be Wild 

Vineri, o zi interesantă! Abia aștept concertul Fanfare Ciocârlia, legendele Brass-ului Balcanic. Oamenii ăștia din satul Zece Prăjini bat lumea în lung și-n lat de peste 20 de ani și sunt una dintre cele mai populare formații țigănești din Europa! Nu putem să-i ratăm nici pe Dub Pistols, care deja sunt ca acasă la Electric Castle. În pauza dintre cele două concerte eu voi fugi să-i ascult pe băieții de la Luna Amară.

UNKLE - The Road (feat. ESKA) 

Îmi doresc de mult timp să îi văd pe UNKLE (live band). Cu ei am descoperit trip-hop’ul și abia aștept să aud piesele de pe albumul nou care se pregătește de lansare. Britanicii vor veni la Electric în următoarea formulă: James Lavelle (clape), Steve Weston (engineering, visuals), Keeling Lee (chitară) , Jack Leonard (bass), Liela Moss (The Duke Spirit) și Mike Whitford (Escape from New York) la voce și Alex Thomas (tobe). 

GusGus – Featherlight 

Sunt “de văzut” și Nero dar mai ales Paul Van Dyk, unul dintre cei mai populari Dj-i din lume, primul câștigător al unui premiu Grammy la categoria muzică electronică. Ultimii de pe listă pentru ziua de vineri sunt islandezii de la GusGus. Trupa, care îmbină elemente de tehno, trip-hop și house, a inceput cu muzică de teatru și film și a avut colaborări cu Bjork, Depeche Mode și Sigur Ros. 

Ziua 3 – Sâmbătă

Architects - "Gravity" 

I-am văzut cum s-au pregătit pentru concertul de anul ăsta de la Electric Castle, ne-am cumpărat împreună pene și bețe de tobe, așa că nu putem lipsi din fața scenei în timpul concertului Coma. Vreau să îi văd și pe Architects, reprezentanții metalcore-ului la ediția de anul acesta (funny fact: toți membri trupei sunt vegani). Englezii vin la Electric Castle în plin turneu de promovare al ultimului lor album “All Gods Have Abandoned Us”. 

alt-J - In Cold Blood 

Nu trebuie să ratezi nici concertul britanicilor de la Alt-J, care vor aduce pe scenă un mix de indie și rock progresiv. Simbolul trupei este litera grecească delta Δ, folosită în fizică pentru a indica schimbare sau diferență – pe Mac, poți genera acest simbol tastând Alt-J. Interesant de văzut e și Duke Dumony, considerat o forță a muzicii electronice în momentul de față. 

Ziua 4 – Duminică

House Of Pain - "Jump Around" 

Duminică “I Jump around!” pentru că House of Pain urca pe scenă la Electric Castle într-o formulă care îi include pe toți membri originali: DJ Lethal, Dannyboy și Everlast. Trupa americană a împlinit 25 de ani de activitate și se află în plin turneu aniversar.  

Trentemøller: Redefine 

Următorul pe lista (mea) de priorități este danezul Trentemøller, un artist complex, multipremiat, care a trecut de la indie-rock la muzică electronică. Albumul său de debut “The Last Resort” a ajuns locul 1 în topurile internaționale într-un timp record!

Nu pot spune ca sunt un fan însă nu aș putea rata concertul Franz Ferdinand. Trupa revine pe scenă după o pauză (fructuoasă) de 3 ani și vom asculta piese de pe albumul nou, care urmează să fie lansat!

deadmau5 - Let Go Feat. Grabbitz 

Cel mai așteptat artist de anul acesta este, cu siguranță, Deadmau5. Dj-ul canadian a fost nominalizat de șase ori la premiile Grammy, a câștigat sute de premii interanționale și are milioane de fani. Deadmau5 a pregătit pentru EC2017 un show spectaculos pentru a ne prezenta ultimul său album W:/2016ALBUM/, poaspat lansat. 

Tu ți-ai făcut o listă cu artiștii pe care nu vrei să îi ratezi anul ăsta la Electric Castle?

 

Photo Credits: Electric Castle Facebook Page

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.