Trăistuțe made in Ro, cu poveste

1

Fie că fugi în weekend la mare, ieși la terasă cu prietenii după birou sau o pornești către unul dintre festivalurile ce sunt acum în toi, trăistuțele din material textil pot fi un tovarăș de drum de nădejde. Sunt ușoare ca un fulg, iar dacă au și un design cool, vor întoarce capete. Ne-am gândit că nu strică niciodată niște sugestii made in Ro, la un preț mic, dar cu design de poveste. :)

Ana Neacșa este pictoriță, fotografă și scriitoare. Sigur o știi de la Made in RO - Târg de design românesc, Street Delivery sau Femei pe Mătăsari, numai că, atunci expunea Rcubul, taburetul inspirit din cubul Rubik și tricourile pictate cu măiestrie. De ceva timp, Ana face și trăistuțe minunate, din bumbac nealbit, pictate în culori vii, ce rămân intacte dacă urmezi instrucțiunile de spălare (manuală, la mai puțin de 40 de grade). Designerul le numește “sacoșe de dumincă“, dar cu denumiri precum “Primăvara lui Van Gogh”, “Micul Prinț” sau “Primăvara Cerbului”, noi le-am cataloga drept mici frânturi colorate de poveste, foarte trendy și versatile.

La Atelierul de pânză, fiecare sacosă din bumbac sau iută, imprimată cu vopsea pe bază de apă, ascunde o alternativă ecologică și munca unui om mai puțin norocos ca tine. Trăistuțele-statement sunt realizate de persoane cu probleme sociale, fiind astfel integrate într-o echipă și căpătând experiență în câmpul muncii. Proiectul Atelierul de pânză a luat naștere prin Viitor Plus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și se canalizează pe trei laturi esențiale: protejarea mediului printr-un impact minim, autosuficiența economică pentru a continua derularea activității, oferirea de locuri de muncă și integrarea în comunitate a persoanelor defavorizate. Purtând sacoșele lor cu mesaje simpatice știi că ai dat și tu o mână de ajutor, doesn’t it feel good? :)

Când erai mică obișnuiai să citești fabulele lui La Fontaine? Noi da și mare ne-a fost bucuria când am descoperit-o pe Oaia Primordială alias Crina Manolescu și ale sale trăistuțe serigrafiate. Deci, dacă vrei să fii în continuare moralista grupului de prieteni sau pur și simplu te atrag ilustrațiile cu poveste, te îndemnăm să arunci o privire pe site și să-ți alegi fabula cu mesajul sau designul care se potrivește cel mai bine outfit-urilor și personalității tale debordante. ;)

Surse foto: Ana Neacșa, atelieruldepanza.ro și breslo.ro.

Acest articol are 1 comentariu. VEZI COMENTARIILE
Ramona Nanu
Foarte frumoase și de mare efect, păcat ca nu se mai apreciază lucrurile făcute cu migala și dragoste!

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.