The Strokes - EP nou - Garage Rock Reloaded

Sound-ul The Strokes

În 2011, Alex Turner (Arctic Monkeys) spunea cam așa: "I remember I used to play that first album in college all the time, when our band was first starting". Era vorba despre primul album The Strokes - "Is This It" - tot Turner completând că mai toate trupele vremii încercau sound-ul celor de la The Strokes.

Vorbim aici de începutul anilor 2000, început marcat de trupa din New York, cea care este considerată cea mai importantă apariție a ceea ce s-a numit "garage rock revival". The Strokes, The White Stripes, Interpol, The Hives și The Vines sunt considerați inițiatorii noului curent de "garage rock", cu un al doilea val care a adus în scenă nume super cunoscute azi ca The Killers, Kings of Leon, Franz Ferdinand, Bloc Party, Maxïmo Park, Editors, The Libertines, The Fratellis, Razorlight, Kaiser Chiefs sau Arctic Monkeys.

Istoria The Strokes

Revenind la The Strokes, băietii au decis să se lanseze în lumea mare a muzicii în New York în 1998, atunci când Julian Casablancas - solist, Nick Valensi - chitară, clapă, baking vocals, Albert Hammond Jr. - chitară, clapă, baking vocals, Nicolai Fraiture - bass și Fabrizio Moretti - tobe, hotărau să rămână împreună și să-și asume riscul de a reinventa "garage rock-ul".

Vineri seara, Julian Casablancas a prezentat, în radio-show-ul său de la Sirius XMU, primul single de pe noul EP "Future Present Past", single numit "Oblivius", disponibil din 3 iunie aici și cu videoclip cât de curând sperăm noi. Până atunci aveți o mostră de The Strokes în header.

Este primul lor single de după albumul "Comedown Machine" din 2013, album pe care au ales să nu-l ducă în turneu. Dacă te întrebi unde îi poți vedea live pe The Strokes, ei bine trebuie să mai aștepți. Deocamdată au anunțat doar două apariții la ei acasă în New York și o prezență la un festival în Australia. Cu puține apariții live în ultimii ani, mai ales în Europa, americanii de la The Strokes au avut un mega concert anul trecut în Hyde Park din Londra, concert la care au avut parte de un public mai mult decât interesant cu Alex Turner, Miles Kane, baieții de la Coldplay, Taylor Hawkins (toboșarul de la Foo Fighters) și Roger Taylor de la Queen printre zecile de mii de fani veniți să-i vadă.

În concluzie, dacă auzi vreodată de vreun concert The Strokes, nu-l rata!

Sursa foto: 1.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.