The Great Escape 2016 - Muzica nouă la putere

Pe scurt, despre TGE

În acest weekend, se întâmplă în Brighton (UK) cel mai interesant festival al începutului de sezon din Anglia: The Great Escape Festival 2016 (TGE). Cu aproximativ 300 de trupe anunțate și peste 30 de locații de desfășurare a concertelor (săli de concerte, plaje, parcuri și chiar foste catedrale), TGE se poate lăuda cu cea mai variată ofertă de muzică nouă. E un festival care găzduiește cu prioritate trupe noi, unele dintre ele "unsigned" și cu o deschidere către toate genurile muzicale ale zilelor noastre.

În cadrul TGE, există secțiuni aparte dedicate muzicii venite atât din Europa, cât și de pe alte continente. În paralel, se întâmplă și un gen de festival neoficial, numit The Alternative Escape, încurajat și susținut de către organzatorii celui oficial. 

Tot la TGE se întamplă și un festival de film, diverse alte performance-uri și, mai important decât toate, o conferință cu tema "MUZICĂ", la care de obicei participă cei mai importanți producători de muzică și organizatori de festivaluri, conferință cu o medie de 3000 de participanți, toți oameni din industrie. Cu alte cuvinte, pe perioada TGE, Brighton devine capitala muzicii britanice.

Lineup și câteva recomandări

Fără să promoveze ideea de headliner, lucru rar întâlnit în lumea festivalurilor din regat, lineup-ul conține câteva nume cunoscute și interesante, cum ar fi Stormzy, The Temper Trap, Band of Skulls sau Mystery Jets. Având de ales din peste 300 de artiști, decizia legată de ce anume să vezi și ce nu devine aproape imposibilă: un artist cunoscut sau unul complet nou? Ei bine, tu hotărăști, dar fii fără griji: orice ai alege, cu siguranță te vei bucura de experiența acestui festival.

Ca să te ajutăm un pic, noi îți recomandăm câteva nume de la TGE în speranța că te convingem să-ți pui pe listă și festivalul din Brighton anul următor.  

Așadar, ce îți recomandăm? Păi ar fi cam așa:

OH WONDER - pe care îi poți vedea aici cu "Lose It"

SHURA - al cărei album "Nothing's Real" vine în iulie anul ăsta

SONGHOY BLUES

Songhoy Blues e o trupă de punk blues din Timbuktu, Mali, iar povestea lor este una foarte interesantă. Forțați să părăsească locul în care au crescut (Bamako), din cauza războiului civil și a legii Sharia care interzice muzica laică de orice fel, băieții de la Songhoy Blues au ales exilul și muzica. Și-au ales bine, căci iată-i acum prezenți la festivalurile din Europa.

FATOUMATA DIAWARA - una dintre cele mai bune voci ale muzicii africane

WHITE MILES - cu album lansat pe 1 Aprilie numit "The Duel" de ascultat la volum mare!

Ți-ai pus în calendar The Great Escape? Noi da! :)

Găsești alte detalii aici: http://greatescapefestival.com/

Sursă poze: 1, 2.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.