The Avalanches revin după 16 ani

2005 este anul în care The Avalanches anunțau că lucrează la un nou album, mai exact la cel de-al doilea. :)

Însă, abia astăzi au anunțat titlul albumului - "Wildflower" și au pus pe net un prim single numit "Frankie Sinatra", cu un videoclip care nouă ne-a plăcut mult. Nu degeaba The Avalanches câștigau premiul pentru cel mai bun clip la MTV Music Awards în 2001 cu "Since I Left You".

Lansarea noului album

Dacă până acum recordul pentru cea mai lungă perioadă de înregistrare a unui album era deținut de Guns'n Roses cu "Chinese Democracy", ei bine, australienii de la The Avalanches i-au depășit. Le-a luat 11 ani să scrie albumul cel nou și ne-au anunțat azi (2 iunie) că îl vom putea asculta integral pe 8 iunie, atunci cand va fi lansat oficial.

Primul single de pe noul album ne aduce un sound mai curând funk, balcanic, combinat cu hip-hop și parcă și cu ceva bătaie ragga, așa că suntem curioși să vedem ce aduce intregul album. Nu pare punk deloc :)

Punk revival din Australia anilor '90

Cine sunt The Avalanches? Ei bine, trei dintre membrii trupei au pornit la drum, formând un grup numit Alarm 115, în Melbourne, în 1994, grup de noise punk, format inițial din Robbie Chater la clape, Tony Di Blasi la clape, bass și baking vocals și Darren Seltmann vocal.

Astăzi, trupa devenită în 1995 The Avalanches, îi mai are doar pe Robbie Chater și Tony Di Blasi, dintre cei porniți inițial la drum, și pe James Dela Cruz venit în trupă în 2014, atunci când se spune că au decis cu adevărat să termine albumul început deja de 10 ani. Albumul lor de debut The Avalanches - "Since I Left You" (2000), album pe care te invităm să-l asculți, a intrat direct în Top 10 UK și de asemenea în Billboard 200 pe locul 31, cu nume importante ca Nick Cave sau Robyn printre colaborările lor.

Noul material, pregătit pentru lansare pe 8 iunie, are și el colaborări importante: Father John Misty, Toro y Moi și Jonathan Donahue de la Mercury Rev printre cei care apar pe LP. Live The Avalanches sunt de văzut chiar în aceste zile pe 3 și 5 iunie la Barcelona, Primavera Sound Festival iar apoi la Londra și Bristol până la mijlocul acestei luni. 

Sursă foto: 1.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.