Stickers of Bucharest: un proiect pe care să-l urmărești

Așa cum tot timpul ne atrag paginile dedicate Humans of… (iar aici completezi tu numele orașului – preferata noastră rămâne Humans of New York), am remarcat de curând o pagină dedicată stickerelor Bucureștiului. Se numește Stickers of Bucharest și a fost inițiată de Patricia Bîea, “dintr-o pasiune personală pentru stickere”, după cum ne-a povestit. Pagina crește, stickerele se cam lipesc de ochi, iar plimbarea printre ilustrațiile cool lipite pe străzile orașului îl face pe acesta din urmă și mai interesant de descoperit din perspectiva street art-ului. 

Am stat la povești cu Patricia, pentru că voiam să o cunoaștem și pe ea și pe cei care i s-au alăturat. Împreună colecționează și ne dezvăluie stickerele orașului, câteodată cu tot cu autorii lor.

Cum a început Stickers of Bucharest?

Întotdeauna îmi săreau în ochi stickerele, fie prin oraș, prin băile din cluburi și baruri, fie cele de pe laptopurile altora. M-am gândit că în mod sigur nu sunt singura căreia i se întâmplă asta. Și cam așa am început să le fotografiez pe cele care îmi plăceau cel mai mult. De cele mai multe ori am încercat să aflu cine este artistul care le-a creat, dar unele rămân anonime. Și e păcat. 

Apoi am creat pagina de Facebook, iar încet, încet a început să prindă. Momentan a rămas la nivelul de creștere organică, dar împreună cu Oana [graphic designer] și Costin [graphic/web designer] am încept recent să schițăm câteva idei pentru viitorul apropiat. 

În principiu, Stickers of Bucharest a început ca o joacă, dar m-am bucurat mult când am văzut că oamenii interacționează cu pagina, mă întreabă despre artiști sau îmi trimit diverse poze. Asta m-a încurajat să nu mă las pe-o ureche și să mă țin de proiect. 

Cred că cel mai mult mi-aș dori ca mai mulți oameni să ne trimită poze sau să ne ajute să identificăm artiștii. Consider că stickerele sunt o componentă destul de underrated a street art-ului, care chiar merită mai multă atenție. 

Ce mai faci tu, pe lângă “colecția” vizuală de stickere?

Când nu vânez stickere prin oraș, sunt copywriter la FCB Bucharest, lurker pe net și fotograf ocazional. Partea cu fotografia însă e o chestiune destul de on and off. Uneori mă aprind și scotocesc în hard după fotografii ore întregi, alteori nici nu mă ating de aparat luni bune. Dar încerc să schimb asta. ☺ Am început prin a-mi crea un fel de blog unde uploadez pozele care mi se par mai interesante. Funcționează mai degrabă ca un jurnal foto. E și ăsta un pas. 

Ce planuri (mari) aveți cu Stickers of Bucharest?

Pe lângă pozele pe care o să continuăm să le urcăm pe pagină, vom face un proiect video cu artiștii din București, dar nu nu numai, cu elemente audio dedicate ș.a.m.d. Dar momentan e un fel de secret. Mă rog, semi. E un proiect încă în fașă. Și odată cu lansarea video-urilor, vom crea și un pack de stickere în ediție limitată, creat de artiști special pentru Stickers of Bucharest. Și, da, vor fi gratis. ☺ 

Dacă tot vorbim de proiecte, pe partea de audio ne va ajuta Costin, care cochetează de ceva vreme cu muzica și cred că stilul lui va pica la țanc pe mood-ul paginii și ceea ce înseamnă Stickers of Bucharest.

Cât despre Oana, care se ocupă de graphic & mood, susține Stickers of Bucharest prin grafica necesară, la nevoie. Ea o să fie mastermind-ul pentru design-ul de packaging pentru ediția limitată de stickere. Între timp, când nu stickerește cu noi, mai are și alt proiect, tot pe bază de “Bucharest” – adică acesta.

Stay tuned & trimiteți ce stickere faine vedeți prin București. ☺

Sursă foto: prin Stickers of Bucharest.

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.