Soluţii pentru combaterea asteniei de primăvară

Nu mai cântăm de o lună deja „Vine, vine primăvara” şi nici sorocul cântecelor de Vamă n-a venit încă, aşa că tot ce ne rămâne de făcut este să ne umplem timpul cu ultimele jocuri lansate în această perioadă. 

În Bolivia... la greu

Să începem cu... începutul acestei primăveri. În care am intrat cu Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, un joc cu gameplay tactic şi natură frumoasă. Wildlands nu este însă un titlu pentru toată lumea – ai nevoie de răbdare, curiozitate, skill şi un sistem bun, şi-ţi recomand să-l joci pe ultimul nivel de dificultate, pentru că altfel te vei plictisi repede... Atâta vreme cât ştii să-ţi ţii în frâu echipa (formată din roboţi sau oameni), misiunile vor fi un real succes, iar admiraţia de sine va creşte simţitor.

Capodopera primăverii

Luna martie ne-a adus două jocuri şi mai uimitoare: Nier:Automata şi Mass Effect: Andromeda. O săptămână nu m-am mişcat din casă pentru că... Nier:Automata (sper că oamenii cărora nu le-a convenit lipsa mea m-au iertat deja). Iniţial, m-am codit să-l încerc din câteva motive, unul dintre ele (şi cel mai puternic) fiind că, în joc, poţi să ajungi să-ţi CUMPERI achievementurile ... Acum că l-am terminat, îţi spun un singur lucru: „poţi” nu e acelaşi lucru cu „trebuie”, dar te las să descoperi singur la ce mă refer. De altfel, ai de descoperit foarte multe lucruri, ca, de exemplu, bostanul lui Emil care-i cheia fericirii tale, fusta lui 2B care e la fel de jucăuşă ca stilul ei de luptă şi... mă opresc aici, dar te invit să vezi de ce prietenii noştri de la IGN România i-au dat nota 10! 

În căutarea planetei ideale

Ultima săptămână din martie ne-a mai adus o surpriză – Mass Effect: Andromeda, pe care nu l-am terminat încă, dar ceea ce îţi recomand este să nu crezi tot ce zboară prin spaţiul virtual la ora actuală. E adevărat că Andromeda nu este o capodoperă, dar are atât de multe de oferit (poveste, dialoguri, personaje, mediu înconjurător, explorare etc.) încât ar fi prea de tot să te rezumi la a judeca jocul doar după criticile negative legate de expresiile faciale, critici care se repetă de la un site la altul de parcă s-ar dori impunerea unui trend. Andromeda este un open world foarte ofertant, cu multe secrete de descoperit, o grămadăăă de misiuni principale şi secundare, persoanje de tot felul şi numeroase peisaje de admirat. Dacă eşti fan al seriei sau doar curios să vezi cu ce „se mănâncă” Andromeda, te încurajez să cumperi jocul pentru că, pe măsură ce evoluezi în el, lucrurile vor deveni din ce în ce mai interesante. Îţi promit! Mai trebuie adăugat şi faptul că, în 4 aprilie, BioWare va face publice îmbunătăţirile pe care le va aduce jocului, ca urmare a solicitărilor venite din partea comunităţii.

StarCraft Anthology 

Lucrurile se mişcă rapid şi pe alte „fronturi” – de exemplu, Blizzard le-a lansat fanilor RTS o invitaţie permanentă de a juca gratuit StarCraft Anthology, care cuprinde jocul iniţial, plus expansiunea Brood War. Blizzard pregăteşte astfel terenul pentru lansarea, la vară, a versiunii remasterizate a jocului.

Prieteni cu beneficii

Pentru că am întâlnit numeroşi români în Battlefield 1 şi probabil sunt încă mulţi care şi-l doresc, am să-ţi amintesc că hărţile disponibile iniţial doar prin Season Pass pot fi jucate acum de toată lumea. Tot ceea ce trebuie să faci este să ai sau să găseşti un prieten care deţine Season Pass-ul. În lobby-ul creat, prietenul tău poate alege dintre hărţile noi, dar să ştii că tu nu vei aduna XP sau medalii în timpul meciurilor şi nici nu te vei putea folosi de noile tipuri de arme sau vehicule.

„Maşinuţa” lui Vin Diesel, în Rocket League 

Aprilie este luna în care fanii Rocket League vor primi un nou motiv să petreacă şi mai multe ore în joc. Asta pentru că, începând cu 4 aprilie, jucătorii vor putea intra în posesia unui nou bolid – Ice Charger, un Dodge pe care Vin Diesel îl conduce în The Fate of the Furious, film care va ajunge pe marile ecrane în 14 aprilie. Vestea mai puţin bună este că bolidul va ateriza în Rocket League sub formă de DLC contracost... Pentru 2 dolari, îl vei putea pilota după bunul plac şi skill, başca îţi vei putea vopsi maşina în cele mai trăznite nuanţe: Clean Cut, Crazy Sandwich, Flames, Rakugaki, Rally şi CCCXL.

 

Concluzii

Cu această paletă de posibilităţi, tot ceea ce ne-am mai putea dori este ca Iepuraşul să ne aducă şi un mic upgrade – fie sub forma unei componente noi de calculator, fie sub forma ultimei versiuni de PlayStation.

 

Surse imagini:

Steam Hub – Nier:Automata

Steam Hub - Wildlands

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.