Prima zi Electrizantă!

Atmosfera din prima zi de Electric Castle 2017 poate fi transpusă într-un singur cuvânt: Electrizantă!

Vremea a ținut cu noi (am pus o pilă la cine trebuie) soarele a strălucit nestingherit așa că cizmele de cauciuc au fost mai degrabă un accesoriu estetic, decât practic. 32 000 de oameni frumoși s-au adunat pe domeniile Castelului Banffy în prima zi de festival, pentru a-și vedea artiștii preferați, petru a-și descoperi viitorii artiști preferați și pentru a se bucura de atmosferă și de toate activitățile pregătite de organizatori, alături de prieteni!  

Dacă ai fost la EC anul trecut, te descurci și anul ăsta pentru că amplasamentul scenelor s-a modificat foarte puțin însă Main Stage-ul Beck’s a depășit orice fel de așteptări chiar dacă scena se anunța spectaculoasă. Ecranul uriaș cu LED și sistemul impecabil de sonorizare ne-au transpus într-o alt fel de dimensiune, stimularea senzorială fiind una completă! 

Bucureștenii de la Jinxy Von D’ers, pe care publicul i-a adus la Electric, prin vot, au deschis seria concertelor live. Susținătorii i-au primit cum se cuvine, cu Hangarul plin! După concertul lor am fugit, rapid la Main Stage pentru Byron, care au înregistrat o “dublă premieră” – prima dată la Electric Castle și prima trupă de pe Main Stage. Publicul, destul de numeros a cântat alături de băieți fiecare piesă. Trill-urile lui Dan și momentele de improvizație ne-au lăsat, însă, cu gura căscată, pe alocuri.

A urmat pe scenă un artist necunoscut, poate, pentru mulți dintre cei prezenți în fața scenei principale: Beardyman, beatboxer-ul din UK care ne-a angrenat pe toți într-un show creat de la zero “on the spot” folosind tehnici “avansate” de beatbox, un loop machine și alte efecte interesante. S-a lăsat cu dans. A fost un concert foarte fain și sunt sigură că englezul și-a mai câștigat câteva mii de fani la Bonțida! 

Unul dintre artiștii pe care eu, personal, i-am descoperit destul de recent, este compozitorul și muzicianul Sohn, pe numele lui “adevărat” Christopher Michael Taylor care a electrizat scena Hangar! Am reușit să povestim puțin cu el, în backstage, așa că stați cu ochii în patru pentru materialul video. Sohn și-a dat seama destul de devreme că trebuie “să se facă” muzician, încă de la 4 ani, când a compus prima lui melodie. El a cunoscut succesul cu un alt proiect, Trouble Over Tokyo, care adopta un ritm alternative/R&B însă după patru albume a dizolvat trupa și s-a reinventat ca Sohn, adoptând un sound mai electronic. Nouă ne-a plăcut!

Dacă Sohn a electrizat Hangarul, britanicii de la Slaves au rupt scena în două. Duo-ul carismatic (au și o televiziune online – Slaves Tv, căutați pe youtube) reușesc să-și transpună, în muzică, personalitatea. Se vede că se simt foarte bine împreună pe scenă. Ca la orice concert de punk “care se respectă” cântarea lor s-a lăsat cu un mare moshpit! Eu abia aștept să-i mai văd odată așa că sper să revină și la anu’! De văzut neapărat! 

Momentul serii a fost, cu siguranță, concertul celor de la Moderat, care au pus în scenă un show complet și complex! Un adevărat spectacol: muzică bună, beat-uri “addictive” proiecții, lumini, fum, wow! Din păcate asta a fost, probabil, ultima șansă de a îi vedea live deoarece se pare că băieții se vor întoarce la proiectele lor individuale începând din toamnă, Apparat, respectiv Modselektor. Cei trei au pornit inițial Moderat ca un side project fun și nu se așteptau să devină, în timp, proiectul principal. 

Băieții ne-au povestit că nu vor să intre într-o rutină, justificând astfel de ce au nevoie să se oprească. Nu știm sigur dacă vor mai reveni în această formulă însă ne-au lăsat de înțeles că ar putea fi vorba doar despre o pauză. Publicul, extrem de numeros, a fost de-a dreptul hipnotizat de performance-ul trio-ului din Germania. Jos pălăria!

În încheierea programului Zilei 1 de pe Main Stage l-am văzut pe Zedd. Dans, dans, dans, public în extaz și artificii! Zedd nu a plecat acasă doar cu o impresie frumoasă după concert, ci și cu un cadou. Acesta a primit din partea unui artist local o pereche de “sneakers” personalizați. Ce drăguț! 

Încă nu am apucat să explorăm toate activitățile, dar promitem să experimentăm și să vă ținem la curent cu tot ceea ce se întâmplă la Electric Castle 2017! 

Surse photo: Razvan Leucea | http://www.monolitstudio.ro/ 

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.